Foto: AP/Scanpix
Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri pirms Soču olimpiskajām spēlēm treniņos neveic braucienus Siguldas trasē, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".

Kā zināms, aizvadītās nedēļas nogalē Martins un Tomass Dukuri kārtējo reizi aizņēma divas augstākās goda pjedestāla vietas Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Vācijā, Kēnigzē trasē, un arī Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā. Martins ar šo uzvaru sev nodrošināja arī 100 000 eiro lielu naudas balvu no FIBT.

Pēc šīm sacensībām abi sportisti atgriezās Latvijā, kur turpina treniņus un uzlabo kamanas pirms sezonas atbildīgā starta.

"Ja Siguldā nebūtu darba trase, bet gan tāda, kurā var izbaudīt braucienus, tad kādu dienu viņi noteikti arī brauktu. Izlēmām, ka nav nozīmes veikt braucienus Siguldā, vēl jo vairāk tāpēc, ka pēdējā sacensību vietā Kēnigzē viss izdevās godam - Martins un Tomass ar labu braukšanu ieņēma pirmo un otro vietu," laikrakstam "Diena" teica brāļu tēvs Dainis Dukurs.

Pēc Kēnigzes sacensībām Dukuru ģimene turpinājusi darbu arī pie slieču uzlabošanas un tapuši jaunu komplekti, kas palīdzēs nodrošināties dažādiem laika apstākļiem. "Tas tomēr ir neatsverams ieguvums, ka mēs slidas gatavojam Liepājā, nevis Šveicē. Īsā laikā samērā netālu varam īstenot jaunas idejas. Neko daudz jau nemainījām, pārsvarā tās ir kopijas, bet ir arī kaut kas nedaudz uzlabots," nedaudz priekškaru paver Dainis Dukurs, kurš gan ar bažām atklāj nepatīkamu faktu – viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka Soču ledus gatavošanā izmantota kāda ķīmiskā viela.

Skeletonistu komanda uz Sočiem dodas 3.februārī, bet divas dienas vēlāk Sočos paredzēti jau pirmie treniņi. Skeletona sacensības vīriešiem Sočos paredzētas 14. un 15.februārī. Kopumā sportisti veiks četrus braucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!