Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV ātrslidotāja Erīna Džeksone svētdien, 13. februārī, Pekinā izcīnīja zelta godalgu 500 metru distancē, kļūstot par pirmo tumšādaino olimpisko čempioni šajā sporta veidā sievietēm.

Džeksona tikai 2017. gada rudenī pievērsās ātrslidošanai, bet jau pēc dažām sacensībām nodrošināja sev vietu ASV komandā un izcīnīja tiesības startēt 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Šajā sezonā Džeksone bija pasaules līdere 500 metros, bet ASV olimpiskajās atlases sacensībās bija vien trešā un netika uz Pekinu.

Tomēr cita amerikāniete, Džeksones draudzene Britānija Bouva apzinājās, ka viņai 2022. gada olimpiskajās spēlēs šajā disciplīnā nav iespēju uz augstu pozīciju, tāpēc savu ceļazīmi atdeva Džeksonei. 29 gadus vecā sportiste nepievīla ne savu komandu, ne savu draudzeni un Pekinā tagad izcīnīja zeltu.

Džeksone distanci Pekinas olimpiskajā ovālā veica 37,04 sekundēs, par 0,10 sekundēm atpaliekot no olimpiskā rekorda. Sudraba medaļu izcīnīja japāniete Miho Takagi (+0,08 sekundes), bet bronzu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārstāve Angelina Goļikova (+0,17 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!