Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka cer, ka varēs iziet uz starta nākamajās sacensībās Pekinas olimpiskajās spēlēs, viņa rakstīja savā sociālā tīklā "Instagram" profilā.

Jau vēstīts, ka dodoties uz Pekinu, Eidukai visi nodoties testi bija negatīvi, tomēr Ķīnas galvaspilsētā nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus. Tāpēc viņa sestdien nevarēja piedalīties skiatlonā (7,5km brīvajā stilā + 7,5 km klasiskajā stilā).

"Vēlējos pateikt lielu paldies visiem, kas sūta savu atbalstu un motivāciju man šajā ļoti stresainajā brīdī," rakstīja Eiduka. "Vēl līdz pašam pēdējam brīdim cerējām, ka varēšu piedalīties sestdienas sacensībās. Ir grūti pieņemt radušos situāciju, bet mūsu spēkos nav iespējams to ietekmēt, tāpēc cenšamies tai pielāgoties."

"Lai gan tās iespējas aizvadīt kvalitatīvus treniņus šobrīd ir ļoti ierobežotas, mēs cenšamies izdarīt visu, kas vien ir iespējams šajā brīdī, lai pienācīgi spētu sagatavoties nākamajiem startiem un ļoti ceram, ka viss būs labi, lai beidzot varētu iziet uz starta līnijas," pauda Eiduka.

Ievērojot sanitāro protokolu, šobrīd tiek organizēta sportistes pārvietošana uz atsevišķu viesnīcu, kur viņas testēšana turpināsies divas reizes dienā un olimpiskajā ciematā būs ļauts atgriezties pēc divu negatīvu Covid-19 testu iegūšanas pēc kārtas. Eidukai nav nekādu saslimšanas simptomu.

Nākamās sacensības Eidukai plānotas 8. februārī, kad notiks sprints, un 10. februārī, kad risināsies sacensības 10 kilometru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!