Foto: Reuters/Scanpix
Svētdienas vakarā Krievijas kūrortpilsētā Sočos svinīgi finišu sasniedza XXII Ziemas olimpiskajās spēles, kas Latvijas delegācijai bija veiksmīgākās kopš valsts neatkarības atjaunošanas.

Ar krāšnu noslēguma ceremoniju Sočos noslēgušās ilgi gaidītās un 17 dienas ilgušās XXII Ziemas olimpiskās spēles. Šajā Olimpiādē bija viss, kam pienāktos būt planētas dižākajā sporta forumā - uzvaras gaviles, otrās un trešās vietas nepiekāpība, zaudētāju rūgtums, sportiskais naids, spīts un niknums. Un vislielākais gandarījums, ka to visu parādīja arī Latvijas sportisti - Soču spēles ir kļuvušas par veiksmīgākajām Latvijai.

Noslēguma ceremonija bija solīta "gaišā skumju" noskaņā, un to veidoja atsauces uz Krievijs dižo un bagāto kultūras vēsturi - mūzikas klasiķi, balets, literatūra. uzvedumu atsvaidzināja atsauces uz slaveno krievu cirku un tautas mākslu.

Arī Korejas pilsēta Pjenčana sevi prezentēja ar emocionālu, krāsās un skaņās mierīgu, gaišu uzvedumu, aicinot pēc četriem gadiem uz savām spēlēm.

Olimpisko spēļu pašā noslēgumā - olimpiskās uguns nodzēšanai bija izvēlēta oriģināla pieeja. Olimpisko uguni nopūta viens no Soču Olimpiādes talismaniem - lācēns, atsaucoties uz 1980.gada Maskavas olimpikajām spēlēm, kuras arī tika iepītas šajā uzvedumā.

Portāls "Delfi" piedāvāja noslēguma ceremonijas teksta tiešraidi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!