Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ņemot vērā nestabilo situāciju reģionā, Soču Ziemas olimpiskās spēles, kuras svinīgi atklās piektdien, risināsies pastiprinātos drošības apstākļos.

Pēc žurnālistu aplēsēm, par drošību Soču olimpiskajās spēlēs gādās apmēram 70 000 policistu, kareivju un speciālo vienību pārstāvju. Pašos Sočos ir ierobežota pārvietošanās un daļa pilsētas ir slēgtā zona.

Apmēram 100 kilometrus pirms Sočiem uz centrālās šosejas izvietots milzīgs pārbaudes punkts, kurā kontrolē katru iekšā braucošo mašīnu. Aizdomīgie transporta līdzekļi tiek rūpīgi pārbaudīti, un bet visu kontrolē Krievijas drošības dienests (FSB). Otrs veids, kā nokļūt uz Sočiem, ir ar vilcienu, kurā iekļūt var arī tikai pēc rūpīgas drošības pārbaudes. Tādējādi Soči ir "veiksmīgi nogriezti" no visas pārējās pasaules, norāda BBC.


Nepieredzēti drošības spēki izvietoti Melnajā jūrā pie Sočiem, kur patrulē vairāki militārie kuģi un arī īpaši slepenie Krievijas jūras kara flotes kuģi. Tuvumā Krievijas teritoriālajiem ūdeņiem izvietoti arī citu valstu militārie kuģi, kuri vajadzības gadījumā ir gatavi doties palīdzgā. Savukārt kalnos pie slēpošanas trasēm bāzētas pretraķešu sistēmas un manāmi snaiperi.

Soču olimpiskās spēles jau sākotnēji bija kā paaugstinātas bīstamības notikums, taču decembrī Krievijā notikušie terorakti spieduši Maskavu ieviest vēl nebijušus drošības pasākumus, kas tādējādi traucēs Ziemas Olimpiādes mierīgu norisi.Vēstīts, ka 29. decembrī Volgogradā notika sprādziens stacijā "Volgograda-1". Savukārt nākamajā dienā pašnāvnieka sarīkots sprādziens satricinājis cilvēku pilnu trolejbusu. Uzbrukumos bojā gāja 34 cilvēki.

Pagājušajā gadā rīkot uzbrukumus olimpiādes laikā jau piedraudēja Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!