Foto: F64

Latvijas izlases hokejists Ralfs Freibergs apņēmies mācīties no kļūdām, kuras pieļāva Soču olimpiskajās spēlēs, tālab centīsies izbaudīt dalību Pekinas olimpiskajā turnīrā, sarunā ar Latvijas Televīziju stāsta aizsargs.

Ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien treniņu aizvadīja nepilnā sastāvā. Pekinas lidostā septiņiem hokejistiem bija pozitīvi Covid-19 testu rezultāti, taču Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs prognozēja, ka atkārtoti testi sniegs pretējus rezultātus, jo gandrīz visi no šiem hokejistiem nesen izslimojuši Covid-19.

Viņa vārdi apstiprinājās, un pieci hokejisti pēc atkārtotu testu rezultātu saņemšanas varēs pievienoties izlases treniņiem.

Savukārt uz citiem lidošanas sarežģījumiem norāda Ralfs Freibergs, kurš ceturtdien varēja piedalīties pirmajā treniņā Pekinas nacionālā iekštelpu stadiona treniņu hallē.

"Pašsajūtas ziņā uz Ameriku ir vairākas reizes vieglāk aizlidot nekā tagad uz Ķīnu," Latvijas Televīzijai stāsta Freibergs. "Pirms lidošanas tik daudz dokumentu sagatavojām. Mums bija jāpilda lapas gan uz papīra, gan aplikācijās, gan mājaslapās. Tas ir baigais darbs. Nākot hallē cauri kontrolei, arī viss bija jāzina. Piemēram, savs reisa numurs."

30 gadus vecais hokejists, kuram šīs būs otrās olimpiskās spēles, atklāja, ka bijis arī kāds misēklis ar somām, taču beigās izlase veiksmīgi nonākusi galamērķi. "Galvenais ir pacietība. Tās ir olimpiskās spēles, tāpēc šo visu var piedot."

"Mācos no kļūdām, kuras pieļāvu Sočos. Olimpiskās spēles tomēr ir jāizbauda. Bet, vakar nonākot galamērķi, sapratu, ka man galvenais mērķis ir atpūsties un iekrist gultā. Pat neprasās nekur iziet," stāsta Rīgas "Dinamo" vienības aizsargs.

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ceturtdien neslēpa, ka treniņā centies spēlētājus pamodināt pēc nogurdinošā ceļa. Savukārt piektdien paredzēts jau īsāks treniņš.

"Pēc gariem izbraukumiem pirmais treniņš ir grūtāks, lai mēs izslidotos. Treneri tā vienmēr dara. Pirmais vingrinājums jau bija grūts. Kājas pilnas ar asinīm, bet tas ir vajadzīgs. Es vēl ilgāk paliku uz ledus, lai smagāk justos," stāsta pieredzējušais hokejists.

Lai gan atsevišķos sporta veidos sacensības jau sākušās, piektdien, pulksten 14.00 gaidāma Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.

"Cerams, ka visi tiksim uz atklāšanas ceremoniju. Tad varbūt tās emocijas un enerģija pēc ceļojuma atkal atnāks. Mazliet sagurām," neslēpj sportists.

Latvijas hokeja izlase olimpisko turnīru uzsāks 10. februārī, kad laukumā tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!