Foto: LETA

Atšķirībā no daudziem saviem kolēģiem rietumvalstīs Igaunijas politiķi apmeklēs ziemas olimpiskās spēles Sočos, ceturtdien vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Tallinas mērs Edgars Savisārs un ārlietu ministrs Urmass Paets, kurš ir arī Paralimpiskās komitejas prezidents, noteikti apmeklēs olimpiskās spēles.

Tiesa, Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess uz olimpiādi nedosies, savu lēmumu skaidrojot ar blīvo darba grafiku, kas viņam liedz doties uz Krieviju.

Ansips intervijā telekanālam ETV norādīja, ka doties vai nedoties uz olimpiskajām spēlēm ir katra cilvēka personisks lēmums, un pauda pārliecību, ka Olimpiādē nav vietas politiskiem manifestiem.

"Olimpiskajās spēlēs goda vieta būtu jāieņem sportam un politika būtu jāatstāj otrajā plānā," uzsvēra premjers.

Ansips norādīja, ka, būdams premjera amatā, viņš ir apmeklējis visas olimpiskās spēles atvaļinājuma laikā par saviem līdzekļiem un Soči nebūs izņēmums.

Premjers nezināja teikt, vai Sočos viņam būs arī oficiālas tikšanās, bet, piemēram, Pekinā viņš tikās ar Ķīnas premjerministru, kaut oficiāli bija atvaļinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!