Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis pēc otrā zaudējuma Pekinas olimpiskajās spēlēs atgādināja, ka šajās sacensībās pirmajos mačos ir jāpieslīpē saspēle, bet izšķirošā būs ceturtā cīņa turnīrā.

Latvijas hokejisti piektdien Pekinā C grupas spēlē pēdējā trešdaļā pēdējās sešās minūtēs ielaida divus vārtus un ar 1:3 zaudēja Somijai. Priekšsacīkšu C grupas pēdējā spēlē Latvija svētdien tiksies ar Slovākiju, bet pēc tam būs jāspēlē kvalifikācijas spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Tagad jāpieslīpē lietas un jāgatavojas nākošajai spēlei, un tad ceturtajai spēlei. Tā būs tā galvenā. Gribas uzvarēt visas spēles, bet mūsu situācijā ceturtā ir nozīmīgākā. Tu vari uzvarēt visas trīs un zaudēt ceturto, tad… Tāpēc ceturtā ir tā galvenā," sarunā ar LTV teica Miks Indrašis.

Teicami Latvijas izlases vārtos mačā darbojās Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 35 no 38 metieniem. Latvijas izlases hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja 20 metienus.

"Kas pietrūka? Divi iemesti goli. Bet nezinu. Grūti spriest. Čaļi cīnījās līdz galam, nepadevāmies, spēlējām kārtīgu hokeju. Otrajā periodā somi iespieda mūs zonā pāris reizes, bet tas ir viņu spēles stils, nebija nekā jauna," LTV sacīja Kalniņš.

Runājot par zaudētajiem vārtiem, Kalniņš atzina, ka pirmajā epizodē īsti nav redzējis metienu, bet otrajā bija neliels rikošets. Savukārt trešo somu vārtu guvumu tiesneši varēja arī neskaitīt, pieļāva Kalniņš. "Trešais bija neveiksmīgs. Pretinieka nūja bija manā cimdā, bet tiesneši teica, ka ieskaitīja golu, jo cimds ārpus vārtsarga laukuma. Tā gadās."

30 gadu vecais Kalniņš pirmo reizi piedalās olimpiskajās spēlēs. Vārtsargs atklāja interesantu faktu – viņam pirmā pārbaudes spēle Latvijas izlases rindās bijusi pret Somiju, tad debija pasaules čempionātos bija spēlē pret somiem un tagad olimpiskā debija atkal pret somiem. "Izbaudīt vajag turnīru. Ne katru ceturto gadu Latvijas izlase te spēlē olimpiādē. Būt pozitīviem un katrā spēlē izlikt visu, ko vajag. Noteikti, mēs te iederamies šajā sabiedrībā. Ne par velti esam vairāk nekā 20 gadus augstākajā divīzijā. Noteikti, ka iederamies (šajā kompānijā).

"Sezona iet kā pa viļņiem. Deviņās nedēļās šī bija pirmā pilnā spēle. Es uztraucos par savu spēli, nevis ko domā treneri vai apkārtējie. Man ir viens darbs un tas ir jādara un jābūt pozitīvam," piebilda Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!