Foto: DELFI
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šonedēļ atrādīja Latvijas olimpiskās delegācijas tērpus 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Katrs sporta komplekts sastāv no apģērba Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, treniņiem, ikdienai un plaša aksesuāru klāsta, kopā 45 priekšmeti katrā komplektā. Olimpiskās komandas apģērbu kolekcija sastāv arī no dažādiem aksesuāriem: apaviem, cepurēm, cimdiem, somām un veļu. Kopā kolekciju veido 25 apģērba gabali, trīs pāri apavu, trīs somas un 14 dažādi aksesuāri. Latvija būs viena no sešām valstīm, kas piedalīsies Phjončhanas ziemas Olimpiskajās spēlēs, izvēloties zīmola 4F apģērbus.

Sporta apģērbu kolekciju Latvijas Olimpiskajai delegācijai "Phjončhana 2018" sagatavoja augstas klases radošie dizaineri, bet komandas vadītāja ir pieredzējusī dizainere Ranita Sobanska. Kolekcija ir izgatavota no īpaši moderniem materiāliem – ūdensizturīgiem un tajā pašā laikā elpojošiem audumiem, "softshell NeoDry" ar DWR apdari, kas veiksmīgi aizsargā pret aukstumu un vēju, teflona apdare, kas novērš ūdens absorbciju. Lāzera griezumi lielākai izturībai, ūdens necaurlaidīgi rāvējslēdzēji ar speciālu apdari kabatām, magnētiskās aizdares, atstarojoša un dekoratīva apdruka, skārienjutīga sistēma cimdiem un daudz citu aizraujošu elementu, kas izmantoti olimpiskās kolekcijas radīšanā.

Kolekcijā "Phjončhana 2018" izmantotās tehnoloģijas (attēlu lielākā izmērā atvērt ar peles klikšķi)





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!