Pekinas olimpiskajās spēlēs kērlinga jaukto pāru sacensībās svētdien uzvaru sēriju turpināja Itālija, kas tāpat Lielbritānija un Norvēģija jau kvalificējās pusfinālam.

Svētdienas pēcpusdienā Itālija turpināja uzvaru sēriju, izcīnot astoto uzvaru astoņās spēlēs. Itālija ar 12:8 uzvarēja Zviedriju, bet pirms tam svētdien ar 8:4 pārspēja Ķīnu.

Lielbritānija ar rezultātu 6:2 uzvarēja Norvēģiju, izcīnot piekto uzvaru astoņās spēlēs. Dienas pirmajā spēlē britu pāris ar 6:5 sīvā cīņā pārspēja Ķīnas duetu.

Arī Norvēģijai ir piecas uzvaras astoņās spēlēs. Svētdienas pirmajā spēlē Norvēģija ar 6:2 uzvarēja Zviedriju.

Pirmās divas uzvaru turnīrā izcīnīja Austrālija, kas vispirms ar 9:6 bija pārāka pār Šveici un vēlāk ar 10:8 papildu endā uzvarēja Kanādu.

Kanāda, kas pašlaik ieņem otro vietu turnīra tabulā, dienas pirmajā spēlē ar 7:5 pārspēja Čehiju, kas dienas pirmajā mačā ar 10:8 uzvarēja ASV.

ASV pāris arī dienas otrajā spēlē zaudēja, ar 5:6 atzīstot Šveices pārākumu.

Cīņu par medaļām turpinās četras labākās komandas.

Pirmdien kērlinga jaukto pāru olimpiskajā turnīrā notiks pēdējās apļa kvalifikācijas turnīra spēles, kad Šveice tiksies ar Norvēģiju, Kanāda ar Itāliju, ASV ar Lielbritāniju un Čehija ar Ķīnu. Pirmdien pēcpusdienā notiks divas pusfinālu cīņas, bet otrdien no rīta tiks noskaidrots bronzas medaļas ieguvējs, bet pēcpusdienā - olimpiskais čempions jaukto pāru sacensībās kērlingā.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem, kad jaukto pāru kērlinga sacensības pirmo reizi bija olimpisko spēļu programmā Kanāda izcīnīja zelta godalgas, kamēr pie sudraba medaļām tika Šveices duets. Bronzas godalga tika piešķirta Norvēģijai pēc tam, kad Krievijas Olimpiskās komitejas sportistus diskvalificēja saistībā ar aizdomām par dopinga lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!