Foto: AP/Scanpix
Pateicoties līdzjutēju saziedotajiem līdzekļiem, Jamaikas bobsleja komanda varēs startēs 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, vēsta ārvalstu mediji.

Lai pienācīgi sagatavotos Soču Olimpiādei, kopā bija nepieciešami aptuveni 100 000 dolāru, bet ziedojumos pāris dienu laikā savākti 120 000.

"Esam ieguvuši nepieciešamos līdzekļus, un tos pārsniegt nevēlamies, lai kāds nepadomātu, ka esam krāpnieki," sacīja komandas pārstāvis Vinstons Vats. "Tas ir neticami, ka mums ir tik daudz fanu".

Nauda tiks pārskatīta Jamaikas bobsleja federācijai, un pa šiem līdzekļiem komanda dosies uz Sočiem, kā arī iegādājies jaunas slieces, jo "esošās ir tik vecas, ka gandrīz vai neatbilst standartiem".

Pirmo reizi Jamaikas bobslejistus pasaules iepazina 1988.gadā Kalgari. Pēc šīm olimpiskajām spēlēm tika uzņemta arī nu jau leģendārā filma "Cool Runnings", kas bija stāsts par jamaikiešu ceļu uz Ziemas olimpiskajām spēlēm. Jamaikas bobslejistus līdzjutēji varēja vērot arī 1992., 1994., 1998. un 2002.gada olimpiskajās spēlēs, bet pirms iepriekšējām divām Ziemas Olimpiādēm jamaikieši nenopelnīja pietiekami punktus, lai kvalificētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!