Foto: AFP/Scanpix
Japānis Juzuru Hanju neizlaida pēc īsās programmas iegūto pārsvaru un triumfēja Soču olimpisko spēļu vīriešu daiļslidošanas sacensībās, sagādājot Japānai pirmo zelta medaļu šajā Olimpiādē un pirmo augstākā kaluma godalgu daiļsidošanas disciplīna kopumā.

Tāpat kā dienu iepriekš, arī izvēles programmā ar nevainojamu, izjustu un elegantu slidojumu Hanju saņēma lielāko punktu skaitu - 178,64, lai gan neizpildīja divus lēcienus - vienu četrkāršo un vienu trīskāršo.

Šī 19 gadus vecajam japāņu slidotājam ir pirmā augstākā kaluma medaļa karjerā - līdz šim sportiski augstākais sasniegums Hanju bija trešā vieta 2012. gada pasaules čempionātā, divreiz otrā vieta Četru kontinentu čempionātā un uzvara "Grand Prix" finālsacensībās šosezon.

Sudraba medaļu izcīnīja divkārtējais pasaules čempions, kanādietis Patriks Čans, kura augstākais olimpiskais panākums ir piektā vieta Vankūverā.

Bronzas medaļu ar izcilu izvēles programmu ieguva Kazahstānas slidotājs Deniss Tens, kurš pēc īsās programmas bija tikai devītajā vietā.

Kļūdas izvēles programmā liedza uz goda pjedestāla kāpt spānim Havjeram Fernandesam, kurš pēc īsās programmas bija trešais.

Kā ziņojām, īsi pirms savas uzstāšanās no starta individuālajās sacensībās atteicās krievu olimpiskā cerība Jevgeņijs Pļuščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!