Foto: AFP/Scanpix/LETA

Elīza Tīruma var būt apmierināta ar izcīnīto astoto vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, Kendija Aparjode vēl pirms trīs nedēļām vai vispār varēs startēt, bet Ieva Elīna Vītola ieguva pārliecību un motivāciju startā turpmāk, pēc sacensībām ar savām pārdomām dalījās Latvijas kamaniņu sporta izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

Jau vēstīts, ka Elīzai Tīrumai izcīnīta astotā vieta ir personiski labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs individuālajās sacensībās, bet Kendija Aparjode ierindojās 11. pozīcijā, savukārt Elīna Ieva Vītola sacensības noslēdza 18. pozīcijā.

"Elīza, protams, pieļāva kļūdas, bet kopsummā izcīnīta astotā vieta. Viņas labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs un otrs labākais rezultāts pēc Latvijas neatkarības atgūšanas sievietēm. Es domāju, ka Elīza var būt apmierināta ar savu rezultātu," teica Mauriņš. "Tagad viņai ir jāgatavojas komandu stafetei un jānobrauc vēl viens labs brauciens, lai ir gandarījuma sajūta par paveikto un lai ar pozitīvām emocijām varam doties mājās."

Mauriņš atgādināja, ka Aparjode sezonas laikā izlaida piecas sacensību nedēļas, un šāda pauze traumas dēļ nevarēja neietekmēt.

"Pirms trīsarpus nedēļām nezinājām, vai ārsti viņai vispār atļaus startēt. Tomēr 11. vieta pie situācijas, kad viņai nācās izlaist piecas sacensību nedēļas un visus treniņus trasē, ir laba. Varēja redzēt, ka viņai pietrūka būt apritē un braukt pa trasi. Braukšanas sajūta pa to laiku bija pazudusi, un līdz olimpiskajām spēlēm bija astoņi braucieni Sanktmoricā, kas, protams, bija par maz. Kopumā Kendijai pie šīs situācijas ir pieņemams rezultāts. Cīnījās līdz galam," sacīja Mauriņš.

"Par Elīnu runājot, skaidrs, ka debija olimpiskajās spēlēs nesanāca tāda, kā viņa pati vēlējās – 18. vieta. Viņa noteikti bija spējīgāka sasniegt augstāku rezultātu," turpināja izlases menedžeris. "Jau ar pirmajiem treniņbraucieniem šoreiz viņai Jaņcinas trase līdz galam nesanāca. Ir naivi cerēt, ja treniņbraucienos neizdodas labi izbraukt trases līnijas, tad sacensībās pēkšņi varētu būt četri ļoti labi braucieni. Vismaz sportiste ieguva pieredzi un nākotnē būs vēl lielāka motivācija trenēties, lai nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs būtu viena no pretendentēm uz augstvērtīgām vietām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!