Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu izlases treneris Kristaps Mauriņš bija apmierināts ar Elīzas Tīrumas, Kendijas Aparjodes un Elīnas Ievas Vītolas ieņemtajām vietām pēc Pekinas olimpisko spēļu pirmās sacensību dienas.

Jau vēstīts, Elīza Tīruma pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojas sestajā pozīcijā, Kendija Aparjode ir devītā, bet 11. pozīcijā atrodas Elīna Ieva Vītola.

"Mūsu sievietes ieņem labas pozīcijas. Protams, braucienus varēja šur un tur uzlabot, jo bija kļūdas," sacīja Mauriņš. "Mūsu sportistēm ir jāizlabo pieļautās kļūdas. Jānobrauc vēl divi braucieni savā līmenī, lai pašas sev varētu uzsist pa plecu, ka viss ir izdarīts. Tad mēs visi būsim priecīgi."

Aizvadītajos divos braucienos olimpiskā trase izrādījās ļoti sarežģīta gan otrā ešelona sportistēm, gan līderēm. Piemēram, pirmā brauciena līdere Jūlija Taubica otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un noslīdēja uz 14. pozīciju.

"Daudzas sportistes kļūdījās, tika piedzīvoti arī daudzi kritieni. Šī ir sarežģīta trase, īpaši lejas daļā. Visām sievietēm problēmas sagādā lejas daļa – 13. virāžas izejā un garajā taisnē bija daudzi kritieni. Krita pat līderes, medaļu pretendentes," komentēja Mauriņš. "Protams, lielu lomu spēlē arī olimpiskā mandrāža, jo visas vēlas pēc iespējas labāk nostartēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!