Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kaut šī Pasaules kausa sezona Latvijas kamaniņu sportam nebija pārāk sekmīga, sportisti ticējuši, ka Soču olimpiskajās spēlēs var sasniegt augstu rezultātu, jo šajā trasē labi veicies jau no pirmās reizes, pēc otrās godalgas izcīnīšanas divu dienu laikā izteicās Latvijas izlases treneris Pēteris Cīmanis.

Kā ziņots, trešdien brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja bronzu Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībās, bet ceturtdien vēl viena bronza tika pievienota komandu stafetē, kurā ar Šiciem brauca arī Mārtiņš Rubenis un Elīza Tīruma.

"Olimpiskajās spēlēs izdevās viss, uz ko gājām. Tas, protams, nebija viegli, bet visi cīnījās," stāstīja Cīmanis, paužot cerību, ka šie panākumi palīdzēs sporta veida attīstībai. "Vismaz pēc īsziņu saņemšanas intensitātes jūtu, ka tauta ir "sašūmējusies", kliegusi, bļāvusi pie ekrāniem."

"Ticēju, ka viss būs kārtībā, jo iepriekšējās reizes, kad bijām šeit, Sočos, jutām, ka ir izredzes - par to, ka citur šosezon negāja, nesatraucāmies. Galvenais bija, lai sakrīt apstākļi šeit, un viss izdevās," stāstīja Cīmanis.

Kaut arī iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja pa medaļai, Cīmanis atzina, ka toreiz pastiprinātā uzmanība bijusi īslaicīga.

"Nekādas būtiskas izmaiņas nenotika. Protams, uzreiz pēc olimpiādes ir viļņošanās, bet cerēsim, ka šoreiz tā būs spēcīgāka," teica treneris.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas sportisti Ziemas olimpiskajās spēlēs tagad izcīnījuši trīs bronzas un divas sudraba medaļas. Visas godalgas iegūtas ledus trašu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!