Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu izlasē šobrīd ir rūgtuma sajūta par to, ka Kristeram Aparjodam neizdevās izcīnīt medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs, taču jāatceras, ka šis ir otrs labākais sasniegums vīriešiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, sacīja izlases treneris Kristaps Mauriņš.

Jau vēstīts, ka Aparjods svētdien iesaistījās cīņā par bronzas medaļu, tomēr kļūda trases lejasdaļā ceturtajā braucienā piespieda viņu samierināties ar piekto vietu. Savukārt Gints Bērziņš ierindojās septītajā vietā, bet Artūrs Dārznieks – 18. pozīcijā.

"Uz doto brīdi, ja skatās uz Kristera sniegumu, visiem ir rūgtuma sajūta. Žēl, ka neizdevās tie trīs no četriem braucieniem tik labi, kā viņš varēja. Skaidrs, ka olimpiskajās spēlēs ar kļūdām līdz medaļām ir grūti aizsniegties," sacīja Mauriņš, kuru citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija. "Tagad ir ne pārāk laba sajūta gan mums visiem, gan viņam pašam. Ja skatāmies uz piekto vietu olimpiskajās spēlēs, tad tas ir otrs labākais sasniegums vīriešiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Mums katrā ziņā mērķis bija augstāks. Līdz galam neizdevās mērķi izpildīt. Ja mērķis būtu TOP 6, tad mēs būtu priecīgi, bet ir skaidrs, ka Kristers varēja izcīnīt medaļu. Ir tā, kā ir."

Bērziņš šajās sacensībās izcēlās ar ļoti stabilu sniegumu, trijos no četriem braucieniem uzrādot septīto ātrāko rezultātu, bet reizi viņam arī sestais labākais laiks braucienā.

"Milzīgs prieks un lepnums ir par Gintu Bērziņu. 19 gadu vecumā veikt četrus labus braucienus ar nelielām kļūdām un izcīnīt septīto vietu. Super! Tiešām malacis! Izturēja spriedzi. Pirmajās olimpiskajās spēlēs grozīties ap labāko sešinieku, atskatoties uz to, kā viņam gāja treniņos, kur viņš sasita elkoni. Superīgs panākums Gintam," teica Mauriņš.

Savukārt par Dārznieks otrajā sacensību dienā spēja iekļūt labāko divdesmitniekā, kas ļāva aizvadīt arī ceturto braucienu. "Artūram no četriem braucieniem īsti var ieskaitīt tikai vienu – trešo. Nesanāca parādīt sniegumu, kuru viņš bija spējīgs parādīt. Bet tāds ir kamaniņu sports," pauda treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!