Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja Oskara Ķibermaņa četrinieks sestdien, 19. februārī, Pekinas olimpiskajās spēlēs ar labi veiktu otro braucienu ieņēma piekto vietu pēc sacensību pirmās dienas, saglabājot cerības iesaistīties cīņā par medaļām otrajā dienā.

Pirms starta tika uzskatīts, ka Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi varētu pacīnīties par medaļām, tomēr pirmais brauciens to neapliecināja. Tomēr otrajā braucienā Latvijas vienīgajai četrinieka ekipāžai izdevās uzlabot savas pozīcijas, atgriežoties cīņā vismaz par bronzas medaļām.

Pirmajā braucienā Latvijas pilots redzamas kļūdas nepieļāva, tomēr bobs neslīdēja pietiekami labi, līdz ar to pēc pirmā brauciena bija tikai septītā vieta.

Pēc pirmā brauciena vadībā bija divas Vācijas ekipāžas, tomēr pirmais negaidīti bija Johanness Lohners, kurš par 0,16 sekundēm apsteidza titulēto komandas biedru Frančesko Frīdrihu. Frīdrihs trasē pieļāva vairākas kļūdas, kas viņam liedza būt vadībā pēc pirmā brauciena. Trešais pēc pirmā brauciena bija kanādietis Džastins Kripss, kurš Lohneram zaudēja 0,25 sekundes.

Ķibermanis pirmajā braucienā līderim zaudēja 0,57 sekundes, bet no labāko trijnieka atpalika par 0,32 sekundēm.

Otrajā braucienā Ķibermanis uzrādīja otro labāko laiku. Latvijas kvartets uzlaboja starta ieskējienu, trasē gandrīz perfekti izbrauca visas virāžas, otrajā braucienā piekāpjoties tikai Frīdriham.

Frīdrihs otrajā braucienā laboja starta rekordu, uzrādīja labāko brauciena laiku un kļuva par līderi, summā apsteidzot Lohneru par 0,03 sekundēm. Trešo vietu divu braucienu summā saglabāja Kripss, tomēr tikai 0,17 sekundes viņam zaudē Vācijas trešā ekipāža (pilots Kristofs Hāfers), bet Ķibermanis atpaliek vēl tikai par 0,01 sekundi. Tādējādi pēc pirmās dienas diviem braucieniem Latvijas labāko ekipāžu no labāko trijnieka šķir 0,18 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!