Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja izlases pārstāvji Pekinas olimpisko spēļu četrinieku pirmajā sacensību dienā pieļāvuši pāris kļūdas, bet var pretendēt uz medaļu, sarunā ar Latvijas Radio atklāja pilots Oskars Ķibermanis, stūmējs Matīss Miknis un treneris Sandis Prūsis.

Ziņots, ka Ķibermaņa ekipāža (Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Edgars Nemme) pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem piekto vietu. Lai gan pirmajā braucienā bobslejisti uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet otrajā braucienā bija otrie, pašam pilotam vairāk pat paticis pirmais brauciens.

"Izņemot to vienu lielo kļūdu, pirmais patika labāk," braucienus salīdzināja Ķibermanis. "Pirmais nebija tik saraustīts. Viss tas sākums iegrieza – gan neuzstūmām, gan nesanāca forši sasēsties. Uzreiz daudz zaudējām. Starta izejas ātrums līdz ar to arī bija sūdīgs."

"Es nedaudz aizkavējos," piebilda Miknis. "Treniņos vienkārši sanāca mazs misēklis, un negribēju to atkārtot. Bet atkal iebraucu otrā grāvī. Nekas! Uz otro braucienu to izlabojām. Bišķīt vairāk ar dusmām piegājām, tāpēc bija labāk."

Ķibermanis noteica, ka viss ir pašas ekipāžas rokās. Lai sasniegu labu rezultātu, tai jāpaveic lietas, kuras atkarīgas no viņiem pašiem.

"Foršāk vajag braukt. Vēl ir rezerve. Nav tā, ka mēs maksimumu izdarījām. Es noteikti neizdarīju. Džeku priekšā cepuri nost," noteica pilots.

Savukārt vienības galvenais treneris Sandis Prūsis pauda prieku, ka sportisti jau paši labi apzinājušies, kāda kļūda pieļauta startā. "Man patika tas, ka džekus nekas neizbrīnīja. Viņi jau zināja, kur ir kļūda. Pārrunājām, un viss kārtībā. Iespējams, ka tas satraukums nospēlēja lomu," izteicās treneris.

"Pilots pats uz emocijām par tālu aizskrēja. Starp otro un trešo cilvēku bija par lielu intervāls. Bija pārskriešana, rupji sakot. Nebija ne tas starta laiks, ne tas izejas ātrums. Abi divi ietekmē to lietu," tehniskā ziņā neveiksmīgo startu analizēja bijušais bobslejists.

Sestajā virāžā pieļauto sānslīdi treneris dēvē par cilvēcisku kļūdu. Viņš arī norāda, ka tā ir viena no trases sarežģītākajām vietām, kur kļūdījušies daudzi. Prūsis gan neuzņēmās spriest, vai pāris vietas otrajā braucienā tika atgūtas, pateicoties pašu uzlabojumiem vai pretinieku pieļauto kļūdu dēļ.

"Es pretiniekus baigi neanalizēju. Redzēju tos, kas aiz mums brauca. Tādas kļūdas, kādas mums bija pirmajā braucienā, nebija nevienam no tiem, kurus es redzēju. Man patīk, ka ir [pozitīva] tendence. Mums nav jāfokusējas uz pretiniekiem. Mums jāizdara tas, ko varam, un būs "okei"," sprieda speciālists.

Taujāts par svētdien sasniedzamo vietu, Prūsis norādīja, ka jābūt reālistiem, tāpēc var atļauties pretendēt uz 18 sekundes simtdaļu attālumā esošo bronzas medaļu.

"Es joprojām biju optimistisks arī divniekā, kad pēc pirmās dienas zaudējām 27 simtdaļas. Tad mums bija problēmas ar tendenci, un mēs tiešām daudz ko mainījām uz otru dienu. Diemžēl nekas neizmainījās. Šobrīd man šķiet, ka tehniski nekas nav jāmaina. Jādod tikai no sevis," noteica Prūsis.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem vadībā ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kuram seko tautietis Johanness Lohners (+0,03 sekundes), bet trešo vietu ieņem kanādietis Džastins Kripss (+0,38). Ķibermanis (+0,56) ir pozīciju aiz vācieša Kristofa Hafera (+0,55).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!