Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa un Emīla Cipuļa vadītie divnieki piektdien piedalījās trešajā un ceturtajā oficiālajā treniņbraucienā Pekinas olimpisko spēļu trasē, abām ekipāžām vienreiz ieņemot ceturto pozīciju.

Piektdien no sacensībām 30 pieteiktajām ekipāžām treniņos nepiedalījās tikai vācieša Johannesa Lohnera divnieks, bet pirmo reizi oficiālajos treniņbraucienos atzīmējās abi Ķīnas divnieki.

Dienas pirmajā treniņbraucienā ātrāko laiku uzrādīja Frančesko Frīdriha vadītais bobs. Otrais bija kanādietis Džastins Kripss (+0,02 sekundes), trešo vietu ieņēma Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvis Rostisalvs Gaitjukevičs (+0,08), bet Oskars Ķibermanis atkal dalīja vienu vietu ar rumāni Kristianu Mihai Tenteu, abiem finišējot ceturtajā pozīcijā (+0,24).

Nomināli otrais Latvijas divnieks, kuru vada Emīls Cipulis, uzrādīja 12. labāko laiku, no līdera atpaliekot 0,38 sekundes.

Savukārt ceturtajā treniņbraucienā visātrāk nobrauca vācietis Kristofs Hafers. Uz otro vietu pakāpās Gaitjukevičs (+0,08), trešais bija kanādietis Kristofers Springs (+0,09), bet pa 0,11 sekundēm no līdera atpalika gan Cipulis, gan Francijas bobslejists Romēns Heinrihs.

Ķibermaņa vadītais bobs bija 14. ātrākais, taču līderim zaudēja tikai 0,21 sekundes.

Ziņots, ka pirmajā treniņu dienā Cipulis abas reizes sasniedza Top 10, bet Ķibermanis ieņēma 16. un 19. pozīciju.

Olimpisko spēļu mājaslapā nav norādīts, kuri bijuši sportistu stūmēji. Paredzams, ka Ķibermanis sacensībās varētu startēt ar Matīsu Mikni, bet Cipulis ar Edgaru Nemmi.

Divnieku ekipāžas treniņus noslēgs sestdien, bet sacensības aizvadīs pirmdien un otrdien. Tām jau trešdien sekos pirmie treniņi četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!