Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis otrdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja devīto vietu, kas viņiem ir atkārtots labākais rezultāts četrgades ziemas lielākajā sporta forumā.

Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Ķibermanis/Miknis arī izcīnīja devīto vietu. Savukārt Emīls Cipulis un Edgars Nemme savas pirmās olimpiskās spēles karjerās noslēdza 17. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Ķibermanis un Miknis pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem devīto vietu, bet Cipulis un Nemme ierindojas 17.vietā.

Trešajā braucienā Ķibermanis/Miknis devās ar otro ātrāko starta ieskrējiena laiku, bet brauciena turpinājumā atgriezās iepriekšējās problēmas, un kamanas neslīdēja pietiekami ātri, lai arī rupju kļūdu trasē latvietim nebija. Viņš uzrādīja 10. rezultātu braucienā (59,82 sekundes), un ar to nepietika, lai nosargātu savu devīto vietu. Arī summā viņš noslīdēja uz desmito pozīciju, piekāpjoties Kristoferam Springam no Kanādas. Pēc trīs braucieniem Ķibermanis līderim Frančesko Frīdriham piekāpās 2,04 sekundes.

Cipuļa starta ieskrējiens bija 5,06 sekundes, bet braucienā viņam bija 16. ātrākais rezultāts (1:00,20). Viņš saglabāja 17. vietu (+3,07), taču Mihai Kristjans Tentea deficītu līdz Cipulim samazināja līdz 0,04 sekundēm.

Frīdrihs trešajā braucienā iecementēja savas cerības uz zelta medaļu. Viņš uzrādīja rekordus gan startā (4,93), gan braucienā (58,99), savu pārsvaru pār komandas biedru Johannesu Lohneru palielinot līdz 0,48 sekundēm. Uz trešo vietu pakāpās trešā Vācijas ekipāža ar pilotu Kristofu Hāferu (+1,51).

Ceturtajā braucienā Ķibermanis/Miknis uzrādīja piekto ātrāko rezultātu, lai arī startā ieskrējiens bija lēnākais no šajās sacensībās uzrādītājiem (5,01). Tas ļāva atgūt devīto vietu, par ko paši latvieši televīzijas tiešraidē neizskatījās sajūsmināti. Summā latvieši uzvarētājiem piekāpās 2,45 sekundes.

Cipulis/Nemme aiz sevis nenoturēja Tentea, taču korejieša Jundžona Vona kļūda ļāva latviešiem debijas olimpiskajās spēlēs izcīnīt 17. pozīciju (+4,01).

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas ekipāžas. Frīdrihs par 0,49 sekundēm apsteidza Lohneru, bet par 1,69 sekundēm – Hāferu. Tā Frīdriham bija trešā olimpiskā zelta medaļa karjerā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!