Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmo olimpisko zelta medaļu savā karjerā mājās Pekinā pirmdien, 14. februārī izcīnīja Ķīnas sportiste Sjui Mentao, kura bija labākā frīstaila akrobātikā.

Mentao tā ir trešā olimpiskā medaļa karjerā. Pirms astoņiem gadiem Sočos viņa bija otrā akrobātikā, bet pirms dažām dienām Pekinā izcīnīja sudrabu pirmajās jaukto komandu sacensībās akrobātikā.

Sieviešu akrobātikā labākajām sportistēm pirmdien bija jāveic vairāki lēcieni, jo laika apstākļu dēļ vienā dienā risinājās kvalifikācija un fināls.

Mentao kvalifikācijā veica trešo labāko lēcienu, bet pēc tam pirmajā finālā bija otrā labākā, iekļūstot superfinālā. Izšķirošajā mēģinājumā 31 gadu vecā Mentao veica sarežģītāko lēcienu starp visām dalībniecēm, summā iegūstot 108,61 punktu.

Sudraba medaļu ieguva baltkrieviete Hanna Huskova, kura tikai savā pēdējā lēcienā pārsniedza 100 punktu robežu un superfinālā tikai par 0,66 punktiem atpalika no olimpiskās čempiones. Bronzu izcīnīja amerikāniete Megana Nika, kuras rezultāts bija 93.76 punkti.

Neveiksmes superfinālā piedzīvoja vairākas favorītes. Amerikānietei Ešlijai Koldvelai tieši pēdējais lēciens nesanāca un viņa palika ceturtā, lai gan kvalifikācijā bija otrā un uzvarēja pirmajā finālā. Savukārt kvalifikācijas uzvarētāja austrāliete Laura Pīla tikai ar otro mēģinājumu sev nodrošināja vietu superfinālā, bet kļūda izšķirošajā lēcienā liedza viņai cīnīties par medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!