Foto: AFP/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrā noslēgušās apakšgrupu cīņas, pēc kurām kļuva zināma izslēgšanas spēļu gaita.

Olimpiskajā hokeja turnīrā astoņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupas divas labākās komandas automātiski nodrošināja vietu pusfinālā, kamēr trešās un ceturtās vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā spēkosies ar B apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām. Pēc grupu turnīra no cīņas par olimpiskajām medaļām izstājās Japānas un apvienotā Korejas izlases, taču šīs izlases vēl cīnīsies par 5. – 8. vietu .

Ceturtdaļfinālā iekļuva trīs zaudējumus A grupā piedzīvojusī Olimpiskā komanda no Krievijas, kas spēkosies ar Šveices izlasi. Šveicietes B grupā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā spēlēs pret ASV izlasi, kas A grupā palika otrajā vietā.

Otrā ceturtdaļfinālā spēkosies A grupas trešā spēcīgākā komanda Somija, kas uzvarēja vienā spēlē, un B grupas otrās vietas ieguvēja Zviedrija. Zviedrietes trīs spēlēs uzvarēja divreiz. Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies ar Kanādas hokejistēm.

Ceturtdaļfināla spēles notiks 17. februārī, pusfināli 19. februārī, bet bronzas mačs risināsies 21. februārī, bet fināls par zelta medaļām – 21. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!