Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Lai gan Pekinas ziemas olimpiskās spēles vairāk saistās ar Covid-19 problēmām, tomēr XXIV ziemas olimpiskās spēles skāris dopinga skandāls: otrdienas vakarā kavējās daiļslidošanas komandu sacensības medaļu pasniegšanas ceremonija, bet trešdien treniņus nav aizvadījuši vairāki Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas daiļslidotāji.

Pirmdienas vakarā pēc komandu sacensībām risinājās tā sauktā ziedu ceremonija, bet medaļu pasniegšanas ceremonijai bija jārisinās trešdien. Zelta medaļas bija jāsaņem KOK daiļslidotājiem, sudrabu – ASV sportistiem, bet bronzu – Japānai.

Tomēr sākotnēji ceremonija pārcelta uz nenoteiktu laiku un šobrīd nav zināms, kad tā varētu notikt.

Kā vēsta "Inside the Game", kavēšanās saistīta ar iespējamiem dopinga pārkāpumiem. Kā pavēstījuši anonīmi avoti, notikumu epicentrā ir kāds KOK daiļslidotājs, kuram pirms Pekinas spēlēm bijuši neskaidri rezultāti.

"Situācija vakar strauji attīstījās īsā laika periodā, tāpēc bija nepieciešamas juridiskas konsultācijas ar SOK," pavēstījis kāds anonīms avots.

"Tā kā ir iesaistītas juridiskās instances, šobrīd neko daudz nevaru komentēt. Tas ir ārkārtas gadījums. Cerams, ka dienas gaitā varēsim sniegt plašāku informāciju," norāda SOK pārstāvis Marks Adamss.

Parādoties runām par iespējamu dopinga skandālu, trešdien treniņos nav piedalījušies četri KOK daiļslidotāji Kamila Vaļijeva, Marks Kondratjuks un pāris Anastasija Mišina/ Aleksandrs Gaļamovs. Pagaidām nav zināms, vai KOK sportistu nepiedalīšanās treniņā tieši saistīta ar aizdomām par doping pārkāpumiem KOK komandas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!