Foto: AP/Scanpix/LETA
Korejas bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Jons Lī uzskata, ka šīs valsts bobsleja ekipāžas gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varētu izcīnīt divas godalgas — zelta un bronzas.

Korejas izlase ir pabeigusi treniņus Phjončhanas bobsleja un skeletona trasē un tagad pārcelsies uz Džinčenas treniņu centru, kur turpinās darbu pie fiziskās un mentālās sagatavotības, ziņo aģentūra "Jonhap".

"Līdz olimpiskajām spēlēm atlicis mazāk par 10 dienām un mums vairs nav, ko slēpt. Mēs gribam izcīnīt divas olimpiskās medaļas bobsleja divnieku un četrinieku sacensībās," saka treneris, kura vadītās komandas bobslejsti Phjončhanas trasē veikuši vairāk nekā 450 braucienus. Viņš cer, ka Dienvidkorejas atlēti pilnā apmērā izmantos mājas trases priekšrocības."Ledus stāvoklis šobrīd ļoti atšķiras no tā, kāds tas bija oktobrī, un tagad var redzēt, ka pie mums ir patiesām auksts."

"Olimpiskajās spēlēs visiem ir četri braucieni un es uzskatu, ka mājas tases priekšrocība samazina kļūdu iespēju. Salīdzinot ar citām trasēm, Phjočhana ir šaurāka un sekcijas nav tik garas," piebilst treneris.

Dienvidkorejas bobsleja divnieku ekipāža Junjons Vons un Junvū Seo pirms diviem gadiem bija Pasaules kausa līderi, bet pēc tam piedzīvoja pamatīgu lejupslīdi. Šajā Pasaules kausa sezonā viņi startēja tikai trijos posmos un kopvērtējumā ieņēma tikai 21. vietu, jo kopš decembra trenējās tikai Phjončhanas trasē. Tagad izlases treneris sagaida, ka tieši Vons un Seo sagādās valstij olimpiskās zelta medaļas.

"Viņiem bija traumas un problēmas ar startu, taču pēdējos treniņbraucienos viņi parādīja neticamus rezultātus un stata ieskrējienus, kas pārsteidza pat mani," saka treneris. "Domāju, ka pirmajos divos braucienos viņi parādīs izcilus rezultātus."

Korejas četrinieku izlasei treneris paredz jebkāda kaluma olimpisko medaļu. "Mūsu bobsleja četriniekam nav problēmu ar meistarību," norāda Lī. "Ja starta laiks būs tikai 0,03 sekundes sliktāks nekā vāciešiem, domāju, viņi var pacīnīties par medaļām."

Dienvidkoreja olimpiskajās bobsleja sacensībās piedalīsies gan divnieku, gan četrinieku, gan sieviešu ekipāžu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!