Foto: TASS/Scanpix/LETA
Krievijas karogs skatītāju tribīnēs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs parādījies jau otrajā sacensību dienā, daiļslidošanas komandu turnīra laikā, piefiksējuši Krievijas mediji.

Kad daiļslidošanas komandu turnīrā savu īso programmu izpildīja Krievijas sportists Mihails Koļada, tribīnēs plīvoja neliels Krievijas karogs, ko turēja korejiešu skatītāji; tribīnēs bija arī daudz līdzjutēju ar uzkrāsotu Krievijas karogu uz vaigiem. Kā zināms, jebkāda Krievijas valsts simbolika šajās olimpiskajās spēlēs ir aizliegta, bet sportisti startē kā neitrāli atlēti. Ja olimpisko spēļu laikā kāds no Krievijas sportistiem sociālajos tīklos publicēs foto ar Krievijas karogu fonā vai atzīmēs sevi šādā bildē, SOK var piemērot sankcijas līdz pat izslēgšanai no spēlēm.

Pēc vīriešu īsās programmas komandu turnīrā vadībā izvirzījusies Japāna, kuras pārstāvis Šoma Uno izcīnīja pirmo uzvaru, sagādājot Japānai 10 punktus. Otrais rezultāts Izraēlas pārstāvim Aleksejam Bičenko, trešais — kanādietis Patriks Čans.

Toties īsajā programmā pāriem maksimālo punktu skaitu ieguva OAR ("Olympic Athletes of Russia") duets Jevgeņija Tarasova/Vladimirs Morozovs, otrā vieta un deviņi punkti kanādiešiem Meganai Dihamelai/Ērikam Redfordam, trešā - Vācijas daiļslidotājiem Aļonai Savčenko/Bruno Maso.

Pēc divām disciplīnām komandu turnīra kopvērtējumā līdere ar 17 punktiem ir Kanāda, otrajā vietā ar 14 punktiem ir ASV, trešā — Japāna. Vēl atlicis aizvadīt sacensības pāriem dejās un īso programmu sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!