Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā šonedēļ uzvirmojošo dopinga skandālu biatlona izlasē saista ar "arējiem spēkiem" un notikušajā vaino citus, tomēr vairāki sporta speciālisti veltījuši kritiku arī pašiem pieķertajiem sportistiem.

Kā zināms, šonedēļ Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) paziņoja, ka dopinga lietošanā pieķerti trīs biatlonisti - divi no Krievijas un viens no Lietuvas. Pagaidām netiek atklāts, kurš lietuvietis lietojis aizliegtos preparātus, bet no Krievijas "iekritušas" sportistes Irina Stariha un Jekaterina Jurjeva.

Stariha pēc notikušā atsaukusi dalību no Soču olimpiskajām spēlēm, bet viņas vietu ieņems Gaļina Nečkasova, kurai  steidzamības kārtā sākuši kārtot visas nepieciešamās formalitātes. Pazīstamā biatloniste Jurjeva šoreiz neiekļuva Krievijas komandas sastāvā dalībai Soču olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr olimpiskais čempions biatlonā Jevgeņijs Redjkins visā vaino IBU, kas speciāli gaidījusi Krievijas komandas sastāva paziņošanu un tikai tad pavēstījis par Starihas pieķeršanu.

"Dopinga lietošana pati par sevi ir muļķīga. Visiem vajadzēja saprast, kāda būs ažiotāža ap Krievijas izlasi. Laikam jau labāk bija netikt izlasē, nevis šādi apkaunoties. Protams, Krievijas komandai tas ir liels zaudējums, jo vismaz stafetē viņas prombūtne būs jūtama," saka Redjkins. "Pieļauju, ka IBU izdarīja visu, lai "nolietu asinis" Krievijas izlasei.  Precīzāk, izdarījām mēs paši, bet viņi stipri palīdzēja."

Savukārt trīskārtējā olimpiskā čempione Anfisa Rezcova uzskata, ka vainu jāuzņemas un jāsoda arī visa Krievijas biatlona vadība - treneris Volfgangs Pihlers, prezidents un krievu miljardieris Mihails Prohorovs, kā arī federācijas direktors Sergejs Kuščenko. "Kāpēc visu laiku tas notiek ar Krievijas komandu? Man, kā biatlona līdzjutējai, ir ļoti žēl sportistu. Šis pleķis jau paliks sportistu karjerā, viņu sportiskajā dzīvē un arī personiskajā dzīvē."

Kā smagu triecienu to uztvēris arī divkārtējais olimpiskais čempions biatlonā Anatolijs Aļabjevs, kurš to nosaucis arī par kauna traipu. ""Ne jau pirmo reizi biatlonā kas tāds notiek. Taču neviens negaidīja, ka atkal tas notiks. Tas ir sitiens zem jostas vietas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!