Foto: LETA

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs svētdien, 13. februārī, Pekinas olimpiskajās spēlēs tika B finālā 500 metru distancē un ieņēma devīto vietu, kas ir labākais Latvijas sasniegums šajā sporta veidā olimpisko spēļu vēsturē.

Līdz šim Latvijas labākais sasniegums šorttrekā olimpiskajās spēlēs bija 10. vieta. Haralds Silovs pirms 12 gadiem Vankūverā bija desmitais 1500 metru distancē, bet pirms četriem gadiem Phjončhanā Roberts Zvejnieks bija desmitais arī 500 metru distancē.

Ceturtdaļfinālā savā skrējienā Krūzbergs ilgu laiku bija ceturtais, bet pēdējā pagriezienā izmantoja pretinieku cīņu par labāko pozīciju un izrāva trešo vietu, kas vēlāk deva viņam tiesības startēt pusfinālā. Pusfinālā iekļuva katra skrējiena divi labākie sportisti un vēl divi labākie trešo vietu ieguvēji. Krūzbergs bija otrs labākais starp trešo vietu ieguvējiem visos četros ceturtdaļfināla skrējienos un ieguva tiesības startēt pusfinālā.

Pusfinālā savā skrējienā Krūzbergs jau pēc starta bija piektais un nespēja pakāpties augstāk, lai tiktu vismaz B finālā. Vēlāk otrā pusfināla skrējienā sodu saņēma Korejas sportists Dehons Hvans, bet Krūzbergs tika iecelts B finālā.

"Mazajā finālā" Krūzbergs pēc starta ieņēma ceturto pozīciju četru sportistu konkurencē un līdz finišam nespēja pacīnīties par augstāku pozīciju. Tādējādi noslēgumā Krūzbergam devītā vieta Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Par olimpisko čempionu kļuva Ungārijas šorttrekists Liu Šaoans, kurš finālā pārliecinoši bija vadībā no starta līdz finišam, nedodot konkurentiem cerības pacīnīties par zeltu. Sudraba medaļu izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas sportists Konstantīns Ivļevs, bet bronza tika kanādietim Stīvenam Dibuā, kurš tikai ar tiesnešu lēmumu ieguva tiesības startēt finālā pēc sadursmes pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!