Foto: AFP/Scanpix/LETA
Slovākiju pārstāvošā Anastasija Kuzmina sestdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja pirmo vietu 12,5 kilometru sacensībās ar masu startu.

Kuzmina finišu sasniedza 35 minūtēs 23 sekundēs. Tādējādi viņa izcīnīja savu trešo olimpisko čempiones titulu, kā arī trešo godalgu Phjončhanas spēlēs. Slovākijas sportiste jau no distances pirmajiem metriem bija līderpozīcijā, bet četrās šaušanās viņa pieļāva vienu kļūdu. Viņa neprecīzi šāva pašā pēdējā mērķī šajās sacensībās.

Kuzmina finišā par 18,8 sekundēm apsteidza vienu kļūdu šaušanās pieļāvušo baltkrievieti Darju Domračovu, kura savai medaļu kolekcijai pievienoja arī sudrabu. Līdz šim viņas kontā bija trīs zelta un viena bronzas godalga. Bronzas godalgu ieguva norvēģiete Tirila Ekhofa, kuras rezultāts finišā bija par 27,7 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājai. Norvēģijas sportiste četrās šaušanās kļūdījās divreiz.

Masu starta sacensībām neizdevās kvalificēties latvietei Baibai Bendikai, kura Phjončhanā startēja sprintā, iedzīšanā un klasikas distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!