Foto: F64

Trešdien, 12.februārī, XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs sacensību arēnās dosies skaitliski viens no lielākajiem Latvijas sportu pulkiem – olimpisko turnīru Sočos sāk Latvijas hokeja izlase, kamaniņu sportā startēs divi Latvijas divnieki, bet 1000 metros ātrslidošanā piedalīsies Haralds Silovs.

Visi Latvijas sportisti startēs pēcpusdienā un vakarpusē, tādējādi Latvijas sporta līdzjutējam dienas pirmā puse solās būt brīvāka.

Pulksten 16:00 sāksies ātrslidošanas 1000 metru distances sacensības uzsāks Silovs, kurš startēs devītajā skrējienā kopā ar francūzi Benžaminu Meisu. Šajā duetā sezonā labākus rezultātus sasniedzis Silovs, kurš ar rezultātu 1:08,22 minūte pasaules rangā ieņem 19.vietu. Latvieša personiskais un Latvijas rekords šajā distancē ir 1:07,47 minūtes. Savukārt francūzis šosezon 1000 metrus pievārējis 1:09,05 minūtē (27.vieta pasaules rangā), bet personiskais rekords ir 1:08,13 minūtes.

Silovam šis ir otrais no trīs startiem Sočos. Pirms tam viņš startēja 500 metros, kas viņam kalpoja kā iesildīšanās pirms atbildīgākiem startiem, un ieņēma 37.vietu.

Pulksten 16:15 olimpiskajā trasē "Sanki" sacensības uzsāks kamaniņu braucēji divnieki, un arī divi Latvijas dueti - Vankūveras vicečempioni Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš. Sičiem startā devītais numurs, bet Gudramovičs/Kalniņš brauks ar 18.numuru 19 duetu konkurencē.

Lai gan šosezon abiem duetiem Pasaules kausa posmos bijušas mainīgas sekmes, ne reizi labāko trijniekā Latvijas sportistiem neizdevās iespraukties. Toties Soču trasē veiktie treniņbraucieni vieš cerības, ka latviešu dueti varētu pacīnīties par vietu labāko sešiniekā.

Atšķirībā no vīriešu un sieviešu sacensībām olimpiskajās spēlēs, divnieki medaļas sadala vienā dienā, veicot divus braucienus. Otrais brauciens Latvijas duetiem pulksten 17:45.

Dienas noslēgumā pēc darba dienas beigām Latvijas līdzjutējus sagaida "saldais ēdiens" - Latvijas hokeja izlases pirmā spēle pret Šveici, kas sāksies pulksten 19:00. No Latvijas izlases spēlētājiem šoreiz malā būs Koba Jass un Armands Bērziņš, bet to, kurš stāsies vārtos, treneri pagaidām neatklāj. Pēc galvenā trenera Teda Nolana izteikumiem noprotams, ka pirmajā mačā vārtos varētu doties Edgars Masaļskis, bet nākamajos mačos vārtu drošību varētu uzticēt Kristeram Gudļevskim, kuram pāris dienas vajadzīgas adaptācijai.

Latvijas hokeja izlase treniņus uzsāka 1.februārī, bet pilnā sastāvā sapulcējās vien Sočos, kur valstsvienībai pievienojās Zemgus Girgensons, Gudļevskis un galvenais treneris Nolans. Uz Sočiem valstsvienība devās 6.februārī, 10.februārī bija plānota pārbaudes spēle pret Austriju, taču tā nenotika, jo austriešiem apslimuši bija vairāki spēlētāji.

LATVIJAS HOKEJA IZLASES SASTĀVU UN VISU VĪRIEŠU HOKEJA TURNĪRA KALENDĀRU VAR APSKATĪT ĪPAŠAJĀ SOČU OLIMPISKAJĀ HOKEJA SADAĻĀ

Kopumā Sočos trešdien sadalīs sešus medaļu komplektus - jau pieminētajās disciplīnās ātrslidošanā 1000 metros vīriešiem un kamaniņu sportā divniekiem, kā arī kalnu slēpošanā nobraucienā sievietēm (sākums pulksten 9:00), ziemeļu divcīņā (tramplīnlēkšana, vidējais kalns (pulksten 11:30) un 10 km distanču slēpošana (14:30)) daiļslidošanā pāriem (sākums pulksten 17:45) un snovbordā dāmām "halfpipe" disciplīnā (fināls 19:30).

DETALIZĒTU KATRAS DIENAS OLIMPISKO KALENDĀRU VAR APSKATĪT SPECIĀLAJĀ SADAĻĀ "KALENDĀRS".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!