Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas karogu XXII Ziemas olimpisko spēļu mājvietā – Soču olimpiskajā ciematā – svinīgi pacels 5.februārī, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Latvijas kamaniņu braucēji un skeletonisti, kuri jau būs ieradušies Sočos, kā arī vairāki delegācijas pārstāvji. Ceremonijā gan nepiedalīsies Latvijas karognesējs Sandis Ozoliņš, jo Latvijas hokeja izlase uz Sočiem izlidos vien 6.februārī.

Ceturtdien Sočos oficiāli durvis vēra trīs olimpiskie ciemati, kuros dzīvos sportisti.

Latvijas karogs 5.februārī tiks pacelts centrālajā Soču olimpiskajā ciematā, kas atrodas pilsētā netālu no centrālā stadiona un divām ledus arēnām. Centrālajā ciematā var apmesties līdz 3000 cilvēku.

Otrs lielākais olimpiskais ciemats atrodas kalnos un tajā pārsvarā dzīvos kalnu slēpotāji, snovbordisti un frīstailisti, kuriem tādējādi būs vieglāk aklimatizēties un pielāgoties laika apstākļiem kalnos. Savukārt trešais, mazākais olimpiskais ciemats atrodas netālu no slēpošanas un biatlona centra.

XXII Ziemas olimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos oficiāli atklās 7.februārī, un tās risināsies līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!