Foto: F64

Latvijas karogu XXII ziemas Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Soču nesīs pieredzējušākais Latvijas Olimpiskās bobsleja komandas dalībnieks Daumants Dreiškens. Šādu lēmumu komandas vadība pieņēma, ņemot vērā sportista ieguldījumu Latvijas bobslejā, informēja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers norāda, ka svarīgākā īpašība sportistam ir neatlaidība un vēlme sasniegt savu mērķi. "Daumants ir piedalījies trīs ziemas Olimpiskajās spēlēs un tādejādi viņš ir palīdzējis izaugt jaunajai Latvijas bobsleja pilota paaudzei. Viņš ir cilvēks ar raksturu, milzīgām darba spējām, kuram piemīt neatlaidība un spēks – īpašības, kas raksturo visu Latvijas Olimpisko komandu."

Daumants Dreiškens ar bobsleju nodarbojas kopš 2003.gada, bet pirms tam bija basketbolists un spēlēja dzimtās pilsētas klubā Gulbenes "Buki". Turīnas ziemas Olimpiskajās spēlēs 2006.gadā viņš ieguva 6.vietu divnieku ekipāžu sacensībās un 10.vietu četrinieku sacensībās. 2008.gada Eiropas čempionātā uzvarēja četrinieku ekipāžu sacensībās, bet 2009.gada Pasaules čempionātā izcīnīja 3. vietu četrinieku ekipāžu sacensībās. Vankūveras ziemas Olimpiskajās spēlēs 2010.gadā piedalījās tikai divniekos kopā ar Edgaru Maskalānu un izcīnīja 8.vietu. 2012./2013.gada Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos, esot Oskara Melbārža stūmējs, izcīnīja 2.vietu divniekos.

Tikmēr Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs Daumants Dreiškens kopā ar pilotu Oskaru Melbārdi ieguva piekto vietu bobsleja divniekos.

"Bobslejs ir komandas sporta veids un bez tās, kaut bez viena trūkstoša mehānisma, rezultāts nevar būt. Tāpēc šo godu, nest Latvijas karogu Olimpiādes noslēguma ceremonijā, uztveru kā visas Latvijas bobsleja ģimenes augsto novērtējumu", atzīst bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens. "Vēl Olimpiādē priekšā nozīmīgākie starti, tāpēc par to vēl nedomāju, taču ceru, ka karogs būs viegls un varēšu to panest ar vienu roku."

Latvijas Olimpiskajai komandai šī Olimpiāde ir izvērtusies necerēti veiksmīgi un līdz pēdējai sacensību dienai mūsu sportisti ir nopelnījuši jau trīs medaļas – sudrabs Martinam Dukuram skeletonā, savukārt bronza ir Jurim un Andrim Šiciem kamaniņu sporta divniekos, kā arī ir izcīnīta bronza kamaniņu sporta stafetē.

XXII ziemas Olimpiskās spēles Sočos noslēgsies 23.februārī. Ceremonijas sākums plkst.18:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!