Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra piektajā spēlē dramatiskā cīņā ar 9-10 ekstra endā zaudēja Dānijai, līdz minimumam samazinot izredzes tikt pie ceļazīmes uz Olimpiādi.

Latvijas kērlingistes piedzīvoja trešo neveiksmi piecās turnīrā aizvadītās spēlēs, kopvērtējumā noslīdot uz piekto vietu. Lai tiktu labāko trijniekā, pēdējā spēlē būs nepieciešama ne tikai uzvara, bet arī Latvijai labvēlīgi citu spēļu iznākumi.

Ļoti līdzīgajā cīņā Latvijas izlase ar kapteini Ivetu Stašu-Šaršūni priekšgalā pēc astoņiem endiem bija vadībā ar 8-7, taču tad zaudēja divus punktus. No neveiksmes spēlē desmitajā endā vēl droši izdevās izglābties, savukārt ekstra endā dānietes ar pēdējā akmens tiesībām tomēr izrāva laimīgu uzvaru ar 10-9, tiekot pie trešā panākuma četros mačos.

"Tāda samocīta spēle. Pietrūka viegluma un taktiskās skaidrības," pēc mača ar Dāniju atzina izlases treneris Ritvars Gulbis.

Ceturtdien dienas pirmajā spēlē Latvija ar 10-5 uzvarēja Somiju.

Latvija kvalifikācijas turnīra apļa spēles noslēgs sestdien pret Itāliju.

Labākās divas izlases pēc viena izspēlēta apļa sacentīsies par pirmo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, bet šajā mačā zaudējusī komanda pēc tam par otro ceļazīmi spēkosies pret trešās vietas ieguvēju.

Kopvērtējumā pašlaik trīs uzvaras četros mačos ir Ķīnai, Dānijai un Itālijai, kamēr Čehija trīs panākumus izcīnījusi piecās spēlēs, kamēr Latvija seko ar divām uzvarām piecās spēlēs. Kopvērtējuma lejasgalā ir Vācija ar vienu uzvaru, bet pēdējo vietu ieņem Somija, kas zaudējusi visās četrās spēlēs.

Citos svarīgos dueļos ceturtdien Itālija ar 8-5 uzvarēja Ķīnu, bet mājiniece Čehija pamanījās ar 9-5 uzveikt vēl vienu līderi Dāniju.

Sieviešu turnīrā iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs jau nodrošinājušas mājiniece Dienvidkoreja, ASV, Japāna, Lielbritānija, Kanāda, Krievija, Šveice un Zviedrija.

Olimpisko spēļu atlases turnīrā Latvijas izlases sastāvā bez Stašas-Šaršūnas ir arī Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, kā arī treneris Ritvars Gulbis. Novembra otrajā pusē šī pati komanda, kurā gan Krustas vietā bija Madara Bremane, veiksmīgi piedalījās Eiropas čempionātā, gūstot otro vietu B divīzijā un garantējot iespēju atgriezties spēcīgāko grupā.

Olimpiādes atlases turnīrā Latvija piedalās, pateicoties dalībai 2014. gada pasaules čempionātā Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!