Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldoni Vrubļevski un LOK ģenerālsekretāru Žoržu Tikmeru, lai pārrunātu Valsts prezidenta dalību Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas un sporta pasākumos Sočos, informēja prezidenta preses dienests.

LOK vadība pateicās Valsts prezidentam par līdz šim pausto stingro atbalstu Latvijas sporta federācijām gan saistībā ar valsts budžeta finansējuma piešķiršanas nepieciešamību, gan tieši atbalstot Latvijas sportistus gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

Valsts prezidents atzina, ka Latvijas komanda šīm spēlēm ir izcila, vienlaikus uzsverot, ka morāls un emocionāls atbalsts sportistiem ir vienlīdz nozīmīgs ar fiziskās sagatavotības līmeni. "Dodoties uz spēlēm un uzrunājot sportistus vēl pirms izlidošanas uz Sočiem, es noteikti aicināšu visus sporta līdzjutējus turēt īkšķus par viņiem arī tepat – Latvijā", teica Valsts prezidents.

Atrodoties Sočos, Valsts prezidents piedalīsies Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta Tomasa Baha rīkotajās vakariņās un Krievijas Federācijas prezidenta pieņemšanā valstu vadītājiem. Uzturoties Olimpiskajās spēlēs no 6. līdz 10.janvārim, Valsts prezidents izmantos iespēju arī vērot Latvijas sportistu dalību sacensībās kamaniņu sportā un biatlonā, tiksies ar Latvijas sportistiem olimpiskajos ciematos un piedalīsies Latvijas Mājas atklāšanā.

Atgādinām, ka Latvijas olimpiskajā komandā ir iekļauti 58 sportisti, kuri startēs deviņos sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!