Foto: DELFI

Latvijas Olimpiskā komanda piektdien Soču Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā iesoļos siltajos dzeltenās krāsas tērpos, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Janvāra vidū LOK ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Sočos Žoržs Tikmers atzina, ka tērpu izvēle Olimpiādes atklāšanas ceremonijā būs atkarīga no Sočos konkrētajā brīdī esošās gaisa temperatūras.

Tikmēr LOK delegācijas preses pārstāvē Marita Vilciņa pastāstīja, ka spēļu atklāšanas stadionā pūšot caurvējš. Tāpat LETA novēroja, ka ceturtdien ap plkst.19 pēc Latvijas laika Sočos bija septiņi grādi pēc pēc Celsija skalas.

Jau vēstīts, Soču spēļu laikā olimpiskā komanda tērpsies Latvijā ražotā atpūtas un brīvā laika apģērbā, ko komandas vajadzībām sagādājis trikotāžas uzņēmums "OT Stils", kā arī sporta un iesildīšanās tērpos, ko veido Latvijas sporta ekipējumu ražošanas kompānija "Bars". Savukārt olimpiskās komandas silto ziemas apģērbu - slēpošanas jakas, bikses un citus aksesuārus - nodrošināja Somijas sporta ekipējuma uzņēmums "Halti".

Atpūtas un brīvā laika tērpus olimpiskās komandas vajadzībām speciāli ir veidojusi modes māksliniece Natālija Jansone. Savukārt komandas kopējo dizaina konceptu izstrādāja mākslinieks Gvido Zālītis.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija sāksies piektdien plkst.18 pēc Latvijas laika, un 58 valsts sportistu delegācijas galvgalī Latvijas karogu nesīs hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!