Foto: Latvijas Pasts

XXII ziemas olimpisko spēļu atklāšanas dienā "Latvijas Pasts" laidīs klajā jaunāko sporta sērijas pastmarku – "Skeletons", informē uzņēmuma preses dienests.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 7.februārī no plkst.7.30 līdz 19 pasta centrā "Sakta", Brīvības bulvārī 32, Rīgā. Savukārt svinīga pastmarkas prezentācija paredzēta plkst. 10, un tajā līdz ar satiksmes ministru Anriju Matīsu un "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētāju Arni Salnāju piedalīsies arī olimpiešu Martina un Tomasa Dukuru mamma Marina Dukure un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Prezentācijas laikā ikviens interesents jauno pastmarku varēs apzīmogot ar speciālu zīmogu un nosūtīt sveicienus mūsu sportistiem Sočos.

Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns, un tā izdota 30 000 eksemplāru tirāžā. Jaunā pastmarka paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības – tās nominālvērtība ir 0,85 €. Kopā ar pastmarku izdota pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!