Foto: F64

Latvijas skeletonisti un bobslejisti, kuriem pēc krievu sportistu diskvalifikācijas saistībā ar dopinga skandālu pienākas Soču olimpisko spēļu medaļas, tās saņems 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu laikā. To trešdien Latvijas Radio sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kā ziņots, Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) otrdien nolēma diskvalificēt Krievijas Olimpisko komiteju, bet ļaut "tīrajiem" krievu sportistiem startēt Phjončahanas olimpiskajās spēlēs kā neatkarīgiem sportistiem, bet visās ceremonijās Krievijas himnas vietā skanēs olimpiskā himna.

Saistībā ar Krievijā realizēto plašo dopinga sistēmu SOK pirms tam jau sodīja krievu skeletonistus un bobslejistus, atņemot viņiem Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās medaļas. Tādējādi par Soču olimpisko spēļu čempionu jākronē Martins Dukurs, bet Tomasam Dukuram pienākas bronzas medaļa. Savukārt bobsleja sacensībās olimpiskās zelta medaļas saņems Latvijas kvartets Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, bet divniekos bronza pienāksies Melbārdim un Dreiškenam.

"Man visvairāk simpatizē, ka SOK pieņēmusi lēmumu rīkot atsevišķu apbalvošanas ceremoniju tiem sportistiem, kuri saņems savas godīgi pelnītās Soču medaļas sakarā ar Krievijas sportistu diskvalifikāciju, un šī ceremonija notiks Ziemas olimpisko spēļu laikā Pjončhanā," sacīja Vrubļevskis.

Sportistu diskvalifikāciju gadījumos viņiem izcīnītās medaļas jāatdod SOK un tad tās nonāk pie jaunajiem īpašniekiem, paredz SOK nolikums. Pagaidām gan nav zināms, kā SOK tiks pie Krievijas sportistu medaļām, jo vairāki diskvalificētie atlēti jau pateikuši, ka negrasās atdot savas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!