Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadītajiem pirmajiem diviem braucieniem atzina, ka pirmais mēģinājums bijis slikts, otrais jau labāks, bet arī ne ideāls. Sacensību otrajā dienā sportists neplāno neko daudz mainīt kamanu tehnikā un lieki neriskēs.

Divkārtējais olimpisko spēļu sudraba medaļnieks Martins Dukurs 2018. gada olimpiskajās spēlēs pirmajā braucienā bija vien dalītā piektajā vietā, 0,26 sekundes zaudējot otrajā vietā esošajam krievam Ņikitam Tregubovam un 0,57 sekundes līderim mājiniekam Suņbinam Juņam. Otrajā braucienā Martins Dukurs pakāpās uz trešo pozīciju, samazinot starpību līdz Tregubovam. Savukārt līderis Juns ir krietni atrāvies no pārējiem un tikai liela neveiksme var liegt mājiniekam zeltu šajās spēlēs.

"Pirmais brauciens, protams, galīgi nebija tāds, kā vēlējos redzēt. Otrais bija jau labāks, bet arī kaut kādas kļūdas bija. Varbūt (kamanu) ekipējums ir par agresīvu šādiem apstākļiem. Gaidījām, ka būs šādi laika apstākļi (saule un gaisa temperatūra ap nulli), bet ledus ļoti ciets un slidens," sacīja Martins Dukurs. Sportists brauciena laikā jutis, ka kamanas "staigā" pa ledu, kas nozīmē, ka ekipējums ir bijis pa agresīvu.

Martins Dukurs atzīst, ka Juns veicis divus perfektus braucienus, un viņu nebūs iespējams noķert. "Starts, brauciens, izcili slīd kamanas. Tur nav ko pielikt vai atņemt.

Runājot par ne visai veiksmīgo pirmo braucienu, Latvijas skeletonists norāda uz kļūdu slavenajā devītajā virāžā. "Iznācu ar sānslīdi. Televīzijā neredz, bet nākamajā virāžā "iedriftēju", kas atņēma daudz laika.

Rītdienas sacensībām sportists neplāno neko krasi mainīt kamanu tehnikā, cenšoties adaptēties pie braukšanas un stūrēšanas. "Teikt, ka centīšos krasi nomest desmitdaļas, tas būtu pārspīlēti. Riskēt arī neriskēšu, jo esmu tuvu maksimumam. Šodien nav svarīgi, kurā vietā esi, bet galvenais ir starpība. Es vairāk koncentrējos saviem braucieniem. Mēģināšu braucienus salikt kopā, lai viss ir maksimāli labi.Viss no paša atkarīgs".

Skeletonā trešais brauciens piektdien sāksies pulksten 2:30, bet izšķirošais ceturtais brauciens - pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!