Foto: F64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sarunā ar rīkotājiem piektdien atzina, ka Pekinas olimpisko spēļu trase ir neierasta.

"Šī trase ir pilnībā citādāka nekā tās, pa kurām ir pierasts braukt, iespējams, tas to arī padara grūtāku," saka viena no Latvijas olimpiskajām cerībām.

Dukurs neuzskata, ka Jaņcjinas jauno trasi ir apguvis pilnībā un vēl ir pāris vietas, kuras viņš nav izpratis pilnībā.

"Trase nav tik sarežģīta, taču, ja tiks pieļautas kļūdas, tad var nākties pazaudēt daudz laika," piebilst 2010. un 2014.gada olimpisko spēļu vicečempions. "Domāju, ka uzvarēs tas, kurš aizvadīs vienlīdz labus un precīzus četrus braucienus, kas iespējams, pat nebūs ātrākie."

"Man jau ir iekrājusies pieredze," par savām piektajām olimpiskajām spēlēm saka skeletonists. "Vienmēr mēģinu noskaņoties tā, lai saglabātu sevī motivāciju cīņai. Visi uz šejieni atbrauc, lai cīnītos par visaugstākajām vietām."

Latvijas skeletonists norāda, ka pilnībā nomainījis ekipējumu, salīdzinot ar to, kuru aizvadīja šajā trasē treniņus rudenī. "Es pat teiktu, ka kamanas ir mainītas par visiem 100 procentiem," atklāja Dukurs.

Bez diviem olimpiskajiem sudrabiem Dukurs izcīnījis arī 12 zelta medaļas Eiropas čempionātā un ir seškārtējs pasaules čempions. Tāpat Dukurs 11 reizes triumfējis Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pekinas olimpisko spēļu sacensības skeletonā vīriešiem norisināsies 10.un 11.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!