Foto: AFP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien pēc diviem braucieniem Soču olimpiskajās spēlēs ierindojas otrajā pozīcijā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ir sestajā vietā.

Pēc diviem braucieniem līderis ir krievs Alekandrs Tretjakovs, kuram Martins Dukurs zaudē 0,56 sekundes, bet Tomass Dukurs – 2,10 sekundes. Izšķirošie divi braucieni notiks sestdien.

Martins Dukurs trasē devās ar trešo numuru un startā kamanas uzstūma 4,87 sekundēs. Braucienu viņš veica lieliski, finišējot pēc 56,18 sekundēm. Tomēr Aleksandrs Tretjakovs prata startā būt par 0,10 sekundēm ātrāks un pirmajā braucienā finišēja ar rezultātu 55,95, kas ir trases jauns rekords.

Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena ierindojās sestajā pozīcijā, un viņa rezultāts - 57,03, kas ir 1,08 sekundes lēnāk nekā Tretjakovam. Līdz trešajai vietai viņam pēc pirmā brauciena pietrūka 0,06.

Martins Dukurs otrā brauciena startā ir uzskrēja 4,58 sekundēs, un finišā viņa rezultāts bija sliktāks nekā pirmajā braucienā – 56,37. Tretjakovs atkal startā bija ātrāks (par 0,11 sekundēm), un summā palielināja savu pārvaru pār Martinu līdz 0,56 sekundēm.

Otrajā braucienā Tomass Dukurs finišēja pēc 57,06 sekundēm, un viņš kopvērtējumā viņš sāka atpalikt no trešās pozīcijas. Līdz trešajai pozīcijai Tomasam pietrūkt 0,51 sekunde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!