Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas olimpiskās medaļas cerība Martins Dukurs pirmdien pirmajos Pekinas olimpisko spēļu treniņbraucienos skeletonā ieņēma sesto un astoto vietu, bet ātrākais abos braucienos bija vācietis Kristofers Grothērs.

Skeletonisti gan dāmu, gan vīru konkurencē pirmdien aizvadīja pirmos treniņus Pekinas olimpisko spēļu trasē.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs veica astoto ātrāko braucienu (+0,70 sekundes), bet Tomass Dukurs ierindojās vietu zemāk (+0,93 sekundes). Pirmo vietu ieņēma vācietis Kristofers Grothērs, bet viņam sekoja tautietis Aksels Jungs (+0,28 sekundes) un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvis Jevgeņijs Rukosujevs (+0,33 sekundes).

Zīmīgi, ka ceturtais un piektais bija mājinieki Jaņs Veņgans (+0,36) un Jiņs Džens (+0,48). Sportisti no Ķīnas aizvadītajā Pasaules kausa sezonā labāko trijniekā atzīmējās vienreiz, bet šo panākumu sasniegušais Gens Veņcjans olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies.

Savukārt otrajā braucienā Tomass jau uzrādīja otro labāko laiku, Grothēram piekāpjoties par 0,06 sekundēm. Martins Dukurs bija sestais (+0,68), bet trešo un ceturto vietu ieņēma KOK sportisti Aleksandrs Tretjakovs (+0,15) un Rukosujevs (+0,38). Veņgans šajā braucienā nestartēja, bet Džens bija tikai 18. ātrākais (+1,67).

Savukārt dāmu konkurencē Endija Tērauda atzīmējās ar 16. un 17. ātrāko laiku, līderei zaudējot 1,11 un 1,50 sekundes.

Skeletona treniņi turpināsies otrdien un trešdien, sportistiem aizvadot vēl četrus braucienus. Kungi sacensības aizvadīs ceturtdien un piektdien, bet dāmas startēs piektdien un sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!