Foto: F64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc palikšanas ceturtajā vietā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs atzina, ka pēdējā braucienā pats pieļāvis kļūdu, kas arī maksāja medaļu.

Ziņots, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Martins Dukurs pēc kļūdaina pēdējā brauciena palika ceturtais, bet Tomass ieņēma piekto vietu. Tomasam šīs bija pēdējās olimpiskās spēles, un arī, visticamāk, Martinam, kurš vēl domāšot par karjeras turpināšanu.

"Augšā visu varēja redzēt. Ceturtās un piektās virāžas pārejā pieļāvu kļūdu, viss kā kāršu namiņš tālāk sabruka. Tu brauc, "salasi" kļūdas, netiec atpakaļ braukšanas ritmā... Praktiski nesanāca pēc tam izlabot 5-6 virāžu ķēdi, kas maksāja laiku," par pēdējo mēģinājumu stāsta Martins Dukurs, kurš līdzīgu kļūdu pieļāvis pirmajā braucienā. "Nedomāju, ka sacensībās tā var būt. Viena vieta var nesanākt, bet četras pēc kārtas... Pēc devītās virāžas taisne bija "garām"..."

"Tā ir sāpīga diena, sāpīgs brauciens. Viens no sāpīgākajiem manā sportista karjerā. Likās, ka nupat, nupat viss ir rokā. Braucienos sāku ķert pārliecību... Pēdējās virāžās jau bija skaidrs, ka nekā nebūs. Naivi tomēr cerēju tajā brīdī ieraudzīt, kas esmu otrais, bet biju trešais (vēl brauca neapšaubāmais līderis Sundins Juņs - aut.). Tad bija skaidrs, ka nekas nebūs," analizē Martins Dukurs. "Tik smagi strādāts četrus gadus ar vienu mērķi, bet sports brīžiem ir nežēlīgs."

Tikmēr Tomass Dukurs bija apmierināts olimpisko spēļu braucieniem. "Man nav, ko sev pārmest. Neesmu vēl pilnībā apmierināts ar devīto virāžu, jo lejasdaļā trūkst ātruma. Neesmu apmierināts ar abu dienu pirmo braucienu startiem, bet par pārējo man nav, ko sev pārmest. Bet varbūt tieši šīs vietas arī pietrūka."

Pēc pirmās sacensību dienas Tomass pieļāva, ka pēdējā braucienā varētu riskēt, tomēr to nav darījis. Sportists sapratis, ka cīņā par medaļām nespēs iesaistīties, tāpēc izvēlējies lieki neriskēt un drošāk nosargāt savu piekto pozīciju. "Šodien nebija baigie varianti tikt trijniekā," godīgi atzīst 36 gadus vecais skeletonists.

Runājot par sava brāļa Martina neveiksmīgo pēdējo braucienu, Tomass atzīst, ka "viņš pats visu sabojāja". "Konkurenti izdarīja pakalpojumu, jo izbrauca slikti. Martinam atlika tikai nobraukt stabilu braucienu, jo ieskrējiens viņam ir ar krietnu atrāvienu labāks. Bet tās kļūdas... Sākās ceturtajā un piektajā virāžā, tad turpinājās lejā... Tā nav grūta vieta, tāpēc esmu diezgan pārsteigts, ka viņam tur nesanāca."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!