Pekinas ziemas olimpisko spēļu neoficiālajā medaļu kopvērtējumā triumfēja Norvēģija, kura 15 no savām 16 zelta medaļām izcīnīja slēpošanas sporta veidos, savukārt Vācija ar 12 zelta medaļām palika otrajā vietā, lielāko daļu no savām godalgām gūstot renes sporta veidos.

Kā ierasts olimpiskajās spēlēs, medaļu kopvērtējumā triumfē valsts ar visvairāk zelta medaļām, nevis medaļām kopā. Taču Norvēģija bija labākā abos vērtējumos.

Norvēģijas sportisti Pekinas olimpiskajās spēlēs kopā izcīnīja 37 godalgas – 16 zelta, astoņas sudraba un 13 bronzas. Kopējo medaļu skaita ziņā otrajā vietā ierindojās Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK), izcīnot sešas zelta, 12 sudraba un 14 bronzas medaļas, bet Vācija ierindojās trešajā vietā ar 27 medaļām (12 zelta, 10 sudraba un piecas bronzas).

Norvēģijas izlasei vienīgo zelta medaļu, kas nav saistīta ar slēpošanas sporta veidu, izcīnīja Norvēģijas ātrslidošanas komanda iedzīšanas sacensībās. Pārējās zelta medaļas tika izcīnītas biatlonā, distanču slēpošanā, ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā.

Savukārt Vācijas delegācija deviņas no savām 12 zelta medaļām izcīnīja Jaņcjinas bobsleja un kamaniņu trasē. Vācieši triumfēja visās bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona sacensībās. Tikai monobobsleja sacensībās vācieši palika bez medaļas.

Arī Latvijas komanda savu vienīgo bronzas medaļu guva "renē", kur izcīnīja bronzas godalgu kamaniņu sporta stafetes sacensībās. Latvija, Igaunija un Polija ar vienu bronzu medaļu vērtējumā palika 27. vietā.

Ķīnas izlase palika trešajā vietā ar deviņām zelta medaļām, bet kopā tā ieguva 15 godalgas (arī četras sudraba un divas bronzas). Savukārt ASV, Zviedrija un Nīderlande ieguva pa astoņiem zeltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!