Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens pirmdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja augsto piekto vietu, bet par čempioniem kļuva mājinieki Aleksandrs Zubkovs un Aleksandrs Vojevoda.

Tādējādi Melbārdis/ Dreiškens ir atkārtojis Latvijas bobslejistu labāko panākumu Ziemas olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas gan divniekos, gan četriniekos. 1998.gadā Nagano Olimpiādē Latvijas divnieks Sandis Prūsis un Jānis Elsiņš ieņēma augsto piekto vietu.

Tāpat Melbārža divnieka piektā vieta ir atkārtots sezonas labākais sasniegums Latvijas bobslejistiem divniekos.

Pirms četriem gadiem Vankūverā Melbārdim bija jādebitē olimpiskajās spēlēs kā stūmējam, taču pilota Jāņa Miņina veselības problēmas viņam to liedza.

Sudraba medaļu izcīnīja šveiciešu pilota Beata Hefti divnieks, bet bronzu dramatiskā cīņā ieguva Stīvens Holkombs, tikai par 0,03 sekundēm apsteidzot citu mājinieku Aleksandru Kasjanovu.

Pēc pirmās sacensību dienas Melbārdis/ Dreiškenes ieņēma augsto sesto vietu ar reālām iespējām pacīnīties par bronzas godalgām. Trešajā braucienā Melbārdim/ Dreiškenam izdevās apsteigt tuvāko konkurentu Kasjanovu un dalīja piekto vietu summā pirms izšķirošā brauciena. Savukārt no bronzas pozīcijas Latvijas labāko divnieku šķīra 0,16 sekundes.

Pēdējā braucienā Melbārdis pieļāva nelielas kļūdas, kas neļāva izšķirošajos brīžos iegūt paātrinājumu, tādējādi trases lejasdaļā Kasjanovs bija labāks. Savukārt pēc Latvijas un Krievijas ekipāžām startējušie kanādieši ar pilotu Džeisonu Kripsu pieļāva kļūdas, līdz ar to Melbārdis/Dreiškens summā nosargāja piekto vietu.

Visos četros braucienos Zubkovs/ Vojevoda, kuri pirms četriem gadiem Vankūverā izcīnīja bronzu, savās mājās visos četros braucienos bija labāki un pārliecinoši par 0,66 sekundēm apsteidza Hefti divnieku. Savukārt Holkomba divnieks sudraba duetam zaudēja 0,22 sekundes. Melbādi/Dreiškenu no bronzas vietas šķīra 0,21 sekunde, bet no ceturtās - 0,18 sekundes.

Otrs Latvijas divnieks Oskarš Ķibermanis/ Vairis Leiboms četru braucienu summā ieņēma 16.vietu. Ķibermanis/ Leiboms jau pēc pirmā brauciena ieņēma vietu otrā desmitnieka vidū un sacensību turpinājumā nosargāja 16.vietu. Četru braucienu summā viņš uzvarētājiem zaudēja 3,13 sekundes, bet no 15.vietas Latvijas divnieku šķīra 0,32 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!