Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībās ieņemtās piektās vietas neslēpa vilšanos un atvainojās saviem komandas biedriem par sniegumu.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti četrinieku sacensībās ieņēma piekto vietu, tā pa īstam neiesaistoties cīņā par medaļām. Melbārža stūmējam Dreiškenam šīs, visticamāk, bija pēdējās sacensības karjerā.

"Īsi sakot – kauns par paveikto. Divi nestabili braucieni vakar, īpaši otrais. Kauns komandas biedru priekšā, jo viņus atkal nedaudz pievīlu. Bet tāda ir dzīve, mēs cīnījāmies līdz galam. Piektā vieta arī ir jāizcīna, nav tik traki. Skatoties pēc sezonas rezultātiem, diži augstāk sezonas laikā arī neesam bijuši. Jāņem to, kas ir, un jāpriecājas," vilšanās panākumā tomēr ir Melbārdim. "Jā, varējām varbūt būt augstāk, bet maksimums varētu pacīnīties par trešo vietu. Šodien pirmais brauciens bija tāds samocīts, otrais laikam bija labākais no četriem."

Melbārdis arī divnieku sacensībās kļūdījās otrajā braucienā un tajā pašā otrajā virāžā, kur četriniekos. Ja divniekos pēc tādas kļūdas izdevās izcīnīt bronzas medaļu, kas Latvijai ir vienīgā godalga Phjončhanā, tad četriniekos "sasmelt izlieto" neizdevās. "Tā nav nejaušība, ka abās sacensībās otrais brauciens deva identisku kļūdu. Par to jādomā priekšdienām. Kaut kāds atslābums, vai kas... Tā ir viela pārdomām."

Runājot par nākotni, Melbārdis saka, ka, pirmkārt, ir jānorimst pirmajām emocijām, un tad ar vēsu galvu jāpārdomā notikušais. "Būs deviņas stundas lidojuma mājup. Būs laiks, ko padomāt. Tagad laikam 2-3 mēnešus to sev nepiedošu, būs ilgāks laiks pārdomām."

"Man ir kauns, jo viņi (stūmēji) savu darbu izdarīja. Es vienā braucienā, vienā virāžā noraku to četru gadu darbu. Viens mirklis un tu esi iespēris pa spaini ar ūdeni, un izlējis to visu ūdeni. Neko nevar darīt. Ko es varēju puišiem teikt, jo viņi jau arī pārdzīvo," sacīja Melbārdis.

Līdz ar olimpiskajiem startiem bobslejistiem ir noslēgusies arī olimpiskā sezona. Bobslejisti Latvijā atgriezīsies trešdien, 28. februārī, kad lidostā "Rīga" plānota svinīgā sagaidīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!