Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sekojot vīru komandas iespētajam, par Soču olimpisko spēļu čempionēm ātrslidošanas komandu iedzīšanas sacensībās sievietēm sestdien kļuva šī sporta veida lielvalsts Nīderlandes pārstāves.

Marita Lēnstra, kurai tā ir pirmā olimpiskā medaļa karjerā, Jorijena ter Morsa, kura kļuva par čempioni arī 1500 metru distancē, un Irēna Vusta, kura kļuvusi par četrkārtēju čempioni un ieguvusi savu astoto olimpisko medaļu karjerā, finišēja pēc divām minūtēm un 58,05 sekundēm, labojot olimpisko rekordu.

Pirms tam olimpisko rekordu nīderlandietes laboja arī pusfināla sacensībās.

Kā ziņots, ka ter Morsa iepriekš atkārtoja latvieša Haralda Silova sasniegumu, kļūstot par otro sportisti olimpisko spēļu vēsturē, kura vienā Olimpiādē startējusi gan ātrslidošanā, gan šorttrekā.

Sacensību A finālā uzvarētājas apsteidza Polijas komandu, kuru pārstāvēja Katažina Bahleda-Kuruša, Katažina Vozņaka un Luīze Zlotkovska.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja mājinieces Olga Grafa, kuram pirms tam ieguva bronzu arī 3000 metru distancē, Jekaterina Lobiševa un Jūlija Skokova. Viņas B finālā apsteidza Japānas komandu.

Soču olimpiskās spēles ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!