Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par pirmās zelta medaļas ieguvēju Pekinas olimpiskajās spēlēs sestdien, 5. februārī, izcīnīja norvēģu distanču slēpotāja Terēza Johauga, kura bija pārliecinoši ātrākā skiatlonā.

33 gadus vecajai norvēģietei šī ir tikai pirmā olimpiskā zelta medaļa individuālajās sacensībās. 2010. gadā Vankūverā viņa kļuva par olimpisko čempioni 4x5 km stafetē, 2014. gadā izcīnīja sudrabu 30 km masu startā un bronzu 10 km distancē klasiskajā stilā, bet tagad tikusi arī pie zelta individuālajā vērtējumā.

Johauga praktiski no starta noteica tempu konkurentēm un pirmā bija tā saucamajā "pit stop" jeb slēpju maiņā. Pirmajos kilometrs pēc slēpju maiņas norvēģiete strauji palielināja tempu, ko nespēja turēt konkurentes. Turpinājumā Johauga palielināja pārsvaru un bez liela stresa vienatnē ieslēpoja stadionā.

Finiša taisnē sudraba medaļu izrāva Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārstāve Natālija Ņeprjajeva, kura uzvarētājai zaudēja 30,2 sekundes. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja austriete Terēza Štadblobere (+30,5 sekundes).

Dāmu sacensībās skiatlonā bija jāstartē arī Latvijas labākajai distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai, tomēr dažas stundas pirms starta kļuva zināms, ka viņa nepiedalīsies sacensībās. Eidukai bija aizdomīgi Covid-19 testi, tādējādi, ievērojot sanitāro protokolu, viņa nedrīkstēja piedalīties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!