Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Norvēģijas sportisti piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs savu medaļu krājumu papildināja ar piecām godalgām, nostiprinoties medaļu tabulas vadībā.

Norvēģija ar 34 medaļām – 15 zelta, astoņām sudraba un 11 bronzas godalgām – ir arī medaļu kopskaita līdere. Piektdienas sacensībās biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē triumfēja 15 kilometru distancē ar kopēju startu, tiekot pie piektās godalgas šajās olimpiskajās spēlēs.

Sudraba godalgu izcīnīja biatloniste Tirila Ekhofa masu starta 12,5 kilometru distancē, aiz sevis atstājot tautieti Marti Ulsbū Reiselannu. Bronzas medaļu, ieguva biatlonists Vetle Šostads Kristiansens, atpaliekot no Bē, un ātrslidotājs Hovars Lorencens 1000 metru distancē.

Vācijas sportisti piektdien medaļu pūru nepapildināja, tomēr ar 22 godalgām – desmit zelta, septiņām sudraba un piecām bronzas – Vācija medaļu tabulā joprojām ir otrajā vietā.

Arī ASV sportisti ar 21 medaļu – pa astoņām zelta un sudraba, kā arī piecām bronzas godalgām – ir saglabājuši trešo vietu medaļu tabulā, lai gan piektdien uz goda pjedestāla nekāpa.

Uz ceturto vietu pakāpusies mājiniece Ķīna, kurai tagad ir 14 medaļas, tostarp astoņas zelta, četras sudraba un divas bronzas kaluma godalgas.

Septiņas zelta medaļas ir Nīderlandes, Zviedrijas un Šveices godalgu pūrā.

Kopumā Pekinas olimpiskajās spēlēs vismaz vienu zelta medaļu izcīnījusi 21 delegācija, bet vismaz viena medaļa ir 28 delegācijām, tostarp Latvijai, kas ar vienu bronzas godalgu dala 25. vietu ar Beļģiju, Poliju un Igauniju.

Kopumā piektdien medaļu komplekti tika sadalīti piecās disciplīnās, kā arī Kanādas kērlingisti izcīnīja bronzas medaļu. Sestdien tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti, kā arī Zviedrijas un Slovākijas hokejisti cīnīsies par bronzas godalgu un Zviedrijas un Šveices kērlingistes noskaidros trešās vietas ieguvēju.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20. februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13. martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!