Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Norvēģijas kalnu slēpotājs Aksels Lunds Svindāls ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu nobrauciena sacensībās izcīnīja zelta medaļu, kļūstot par pirmo norvēģi, kurš triumfējis šajā disciplīnā.

Svindāls olimpisko nobrauciena trasi veica minūtē un 40,25 sekundēs. Viņš izcīnīja savu otro olimpisko zelta medaļu karjerā. Iepriekš par olimpisko čempionu norvēģis kļuva 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kur bija labākais supergiganta sacensībās. Vankūverā viņš ieguva arī sudrabu nobraucienā un bronzu milzu slaloma sacensībās.

Cits norvēģis Čestils Jansruds ierindojās otrajā vietā, līderim zaudējot 0,12 sekundes. Arī viņš papildināja savu medaļu krājumu olimpiskajās spēlēs. Sočos Jansruds ieguva zeltu supergigantā, bet bronzu nobraucienā, bet Vankūverā viņam bronza milzu slalomā.

Trešo vietu Phjončhanas spēlēs izcīnīja šveicietis Beāts Foics ieguva bronzas godalgu (+0,18). Tā viņam pirmā olimpiskā godalga.

Nobrauciena sacensības izlaist nolēma latvietis Kristaps Zvejnieks, jo viņš koncentrēsies tehniskajām disciplīnām – slalomam un milzu slalomam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!