Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bijušo Latvijas izlases uzbrucēju Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Olimpiskā atlētu komanda no Krievijas (OAR) svētdien kļuva par Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīra uzvarētājiem.

OAR finālā ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja šī turnīra lielāko sensāciju autori Vācijas izlasi.

Mača pirmais periods aizritēja ar OAR komandas pārsvaru, bet pussekundi pirms došanās pārtraukumā Vjačeslavs Voinovs trieca ripu Vācijas vārtos, panākot rezultātu 1:0. Otrajā periodā Vācijai izdevās spēles gaitu līdzsvarot. 30. minūtē Fēlikss Šics guva ļoti veiksmīgus vārtus, kad viņa piespēle gar vārtiem no OAR vārtsarga Vasīlija Kosečkina ielidota tajos.

Vācijas izlasei tas devas emocionālu pacēlumu, kas viņiem ļāva turpināt izdarīt spiedienu uz krievu vārtiem. Mača 54. minūtē Ņikita Gusevs no asa leņķa ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī atguva vadību OAR vienībai, bet jau 10 sekundes vēlāk Dominiks Kahūns no vārtu priekšas panāca rezultātu 2:2.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Jonass Millers izdarīja metienu no diezgan tuvas distances un bija precīzs, pietuvinot Vāciju uzvarai. Turklāt Sergejs Kaļiņins uz pēdējām divām minūtēm atstāja OAR mazākumā, taču pēdējā minūtē krievi uzvarēja iemetienā vāciešu zonā, ripa nonāca pie Guseva, kurš ar nūjas neērto pusi izlīdzināja rezultātu.

Pagarinājumā Patriks Hāgers atstāja savu komandu mazākumā, un 70. minūtē pēc Guseva piespēles Kirils Kaprizovs guva uzvaru nesošos vārtus.

Kaprizovs šajā mačā izcēlās ar vārtiem un trim piespēlēm, bet Guseva kontā divi goli un divas piespēles.

Jau vēstīts, ka bronzas godalgu mazajā finālā izcīnīja Kanādas izlase, kas pārspēja Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!