Foto: LETA
Latvijas skeletona tēvs Dainis Dukurs dienu pēc XXII Ziemas olimpisko spēļu vīriešu skeletona sacensību nobeiguma intervijā Latvijas Televīzjai skumji atzina, ka Sočos nav izjutis olimpisko garu, kas olimpiskajās spēlēs dod to īpašo sajūtu.

Kā zināms, skeletona sacensībās galvenais favorīts Martins Dukurs palika otrais, piekāpjoties mājiniekam Aleksandram Tretjakovam, kurš visu sezonu nespēja pietuvoties Martina rezultātiem.

Vairāku delegāciju pārstāvji norādījuši, ka Krievijas sportisti ir guvuši neatļautas priekšrocības, jo izmantojuši pie trases esošo starta estakādi, kas citiem liegta. Tagad pēdējā dienā citiem skeletonistiem piedāvāta iespēja trenēties šajā estakādē, kad sacensības jau noslēgušās.

Savukārt LTV veidoto sižetu par dīvainībām, televīzijā neparādot neviena Tretjakova starta ieskrējienu pilnībā, Dukurs īpaši nekomentēja.

"Mājinieki vienmēr izmanto priekšrocības un ar to ir jāsamierinās. Tikai skumji, ka ieņirdz sejā, ka pēc pēdējās dienas tev piedāvā pierakstīties uz treniņiem estakādē uz šodienu. Tādu ņirgšanu sejā nedara. Īpaši Olimpiādē, kur jādominē olimpiskajam garam. Šeit viņa nav, nezinu, kur viņš pazudis," atzīst Dukurs. "Šīs bija pirmās olimpiskās spēles, kurās neizjutu olimpisko garu. Publika arī dīvaina, ar pilnīgu neizpratni par sportu, nesaprata sacensības. Es strādāju trīs dienas finiša zonā un to tik vien dzirdēju kā "Rossija, Rossija". Bet nepiedalījās jau sportisti tikai no "rossijas", piedalījās no visas pasaules. Tā neprasme atšķirt citu varējumus ir krasi atšķirīga no Vankūveras, Turīnas, Soltleiksitijas un Kalgari. Varu pateikt, ka pazaudēju olimpisko garu. Neesmu to atradis arī tagad, kad Martinam jau ir iedota medaļa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!